Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De Confederatie Bouw neemt afscheid van Robert de Mûelenaere

Gerelateerde onderwerpen :

,
De Confederatie Bouw neemt afscheid van Robert de Mûelenaere

(c) Confederatie Bouw

© Wilhelm Westergren

Op het slotfeest voor de 75ste verjaardag van de Confederatie Bouw werd afscheid genomen van directeur-generaal Robert de Mûelenaere, die na meer dan 24 jaar met pensioen mag.

 

Er waren op het evenement in Brussel woorden van dank en lof van o.m. huidig voorzitter Thomas Scorier van de Confederatie Bouw, minister van Middenstand, Zelfstandigen, Kmo’s en Landbouw, Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwing David Clarinval en van zijn opvolger, Niko Demeester.
 
“Als voorzitter van de nationale Confederatie heb ik meer dan een jaar het geluk gehad Robert bijna elke dag te mogen ontmoeten. Ik leerde hem kennen als een nauwkeurig persoon, toegewijd aan zijn missie, heel zorgzaam, heel ontwikkeld en zeer, zeer hardwerkend. Hij stelt altijd het algemeen belang van de Confederatie op de eerste plaats en hij verdedigt zijn naaste medewerkers als een ‘waakhond’. Een goed manager is een manager die zijn opvolging goed geregeld heeft. De eerste maanden met Niko tonen dat we samen met Robert de juiste keuze hebben gemaakt. Bovendien zorgde Robert, naast zijn dagelijkse taken, voor de opleiding van Niko. De ervaring die Robert heeft al lobbyist is dan ook bijzonder impressionant. Hij laat een financieel gezonde Confederatie Bouw na en een succesvol team op alle niveaus.”, vertelt Thomas Scorier.
 
Overheidsopdrachten
 
Voor Niko Demeester is het een grote eer om Robert de Mûelenaere op te volgen. “De lat ligt hoog. Ik zal mijn best doen om ‘zijn kindje’, de Confederatie Bouw, te laten groeien. Robert zal een eregast zijn bij de opening van onze nieuwe kantoren begin volgend jaar”, zegt Demeester. Hij had ook een paar oproepen voor de aanwezige politici. “De bouwsector zal op korte termijn zorgen voor de heropbouw in Wallonië na de catastrofale overstromingen van deze zomer. Ook voor het Herstel- en Investeringsplan dat onze economie moet relanceren na de coronacrisis kan de overheid op ons rekenen. Op lange termijn zullen wij de verschillende regeringen helpen om de klimaatdoelstellingen te realiseren via nieuwe energiesystemen en renovatie van gebouwen. Alle overheden moeten daarom, na decennia van onderinvesteringen, continu blijven investeren. Aangezien het 5 voor 12 is inzake investeringen, dringen wij erop aan dat jullie de voorziene overheidsopdrachten en de vergunningen daarvoor zo snel mogelijk lanceren”, stelt de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.
 
“Voor al die investeringen van de komende jaren zal de sector alle handen en hersenen kunnen gebruiken. We dringen er dan ook op aan dat de verschillende overheden de werklozen en inactieven veel sneller activeren dan vandaag en dit zonder taboes”, besluit Niko Demeester.
 
Het laatste woord was voor de gelauwerde zelf. “De geschiedenis van onze sector en van onze organisatie sinds de periode vlak na de oorlog is verweven met die van ons land. De jaren van de heropbouw. De jaren van bezuinigingen. De financiële crisis. De pandemie. De overstromingen en de reusachtige klimaatuitdaging. Telkens opnieuw wordt een beroep gedaan op de bouw om het land er weer bovenop te krijgen, de gebouwen en infrastructuur te moderniseren, de economie na moeilijke jaren nieuw leven in te blazen, de energietransitie en de ecologische overgang tot een goed einde te brengen. Bouwen is leven, leven is bouwen”, besloot Robert de Mûelenaere.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Het Grootste Bos van Vlaanderen

Het Grootste Bos van Vlaanderen

Bedrijven kunnen vanaf nu tot eind deze zomer intekenen voor de grootste boomplantactie die ooit in Vlaanderen werd gelanceerd. De actie ‘Het Grootste Bos van Vlaanderen’ mobiliseert vanaf september ook particulieren. De bedoeling is[…]

Europese zware industrie wordt klaargestoomd voor koolstofneutraliteit

Europese zware industrie wordt klaargestoomd voor koolstofneutraliteit

VVSG deelt kennis over lokale overheidsopdrachten

VVSG deelt kennis over lokale overheidsopdrachten

Studiedag over groenblauwe ingrepen in steden en dorpskernen

Studiedag over groenblauwe ingrepen in steden en dorpskernen

Meer artikels