Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De Ceuster & Co levert honderdste huurkraan voor sportcentrum Lommel

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
De Ceuster & Co levert honderdste huurkraan voor sportcentrum Lommel

Lommel laat deze zomer het nieuwe Sahara Sportcentrum optrekken. In dit nieuwe centrum komen een tennishal en een zwembad met wellness en glijbanen én centraal een gloednieuwe horecazaak met waterspeeltuin. Samen met andere faciliteiten in Sportpark De Soeverein creëert Lommel hier een centrale ontmoetingsplek voor sport- en spelplezier. Bouwkranen De Ceuster & Co leverde voor dit project de honderdste huurkraan van het jaar. De kraanverhuurder speelt met dit bouwproject overigens een thuismatch.

Het huidige zwembad is al 45 jaar in gebruik en beantwoordt niet langer aan de noden van een modern sportcomplex. Momenteel ontvangt het Lommelse zwembad ongeveer 110.000 bezoekers per jaar. De verwachting is dat dit aantal door het nieuwe bad met de helft zal stijgen.

Pellikaan

De realisatie en uitbating van het nieuwe project gebeurt door Optisport en partner/hoofdaannemer Pellikaan, beide toonaangevend in sportinfrastructuur. Pellikaan, dat dit jaar zijn vijftigste verjaardag in België viert, heeft op zijn beurt gekozen om samen te werken met de lokale bouwkraanspecialist De Ceuster & Co.

“We hebben voor de firma De Ceuster gekozen omdat we zo hun bekende service kunnen combineren met hun logistieke uitvalsbasis in Lommel. Zo slaan we twee vliegen in één klap: het voordeel van supersnelle interventies en minimale montage- en transportkosten. Een goede technische ondersteuning is voor dit project immers van groot belang”, stelt Guido Roovers van Pellikaan.

48 m reikwijdte

Het terrein aan sportpark De Soeverein heeft een oppervlakte van 77 are en wordt de nieuwe bodem voor een gebouw van bijna 4.000 m². Om deze constructie te realiseren, zijn de juiste tools en partners belangrijk. Daarom plaatst De Ceuster & Co een Sky500-torenkraan met een reikwijdte van 48 m en een capaciteit van meer dan 5 ton.

“We zijn uiteraard trots dat wij als Lommelse firma kunnen meewerken aan dit unieke project. Zo bewijzen we nogmaals dat onze stad van alle markten thuis is. Het feit dat het daarbij ook om onze honderdste huurkraan van dit jaar gaat, maakt het nog extra speciaal”, aldus ceo Davy De Ceuster van De Ceuster & Co.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Eerste Volvo-dumper Q45G Full Suspension geleverd in België

Eerste Volvo-dumper Q45G Full Suspension geleverd in België

De Carrière de la Flèche in Bertrix heeft zopas de eerste Volvo A45G Full Suspension (FS) knikdumper in België en Luxemburg in gebruik genomen. Deze machine werd speciaal ontwikkeld voor zwaar transport in lastig terrein. Full[…]

17/04/2021 | MaterieelVolvo
JCB introduceert Stage V-generator voor de verhuur

JCB introduceert Stage V-generator voor de verhuur

Mulder Europe levert eerste elektrische stationaire betonmixers

Mulder Europe levert eerste elektrische stationaire betonmixers

Nieuwe mobiele bouwkraan van Liebherr

Nieuwe mobiele bouwkraan van Liebherr

Meer artikels