Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De Bonte International exporteert expertise en technologie

De Bonte International exporteert expertise en technologie

De groep De Bonte investeert sinds 1990 onafgebroken in de ontwikkeling van betonnen spoorwegdwarsliggers. Dit resulteerde in een hooginnovatieve productie-eenheid die werd gebouwd in 2003 in Laakdal. Door onafgebroken in te zetten op kwaliteit en productdiversiteit slaagde de groep erin continuïteit in te bouwen in een zeer onstabiele markt met een beperkt aantal klanten. Dit leidde tot de huidige productie van meer dan veertig verschillende soorten liggers voor trein-, tram-, metro- en kraanbaantoepassingen.

Sinds 2010 zette de groep De Bonte de eerste stappen om haar eigen expertise en technologie inzake de engineering, de accreditatie en de productie van voorgespannen liggers te exporteren. Dit leidde tot twee eigen productiesites onder de vlag van De Bonte International in Zuid-Frankrijk en Turkije. Sinds 2011 worden ook hoogtechnologische mallen verkocht aan externe bedrijven, goed voor een capaciteit van meer dan 3 miljoen dwarsliggers per jaar. De belangrijkste exportmarkt hiervoor is Rusland.

Daarnaast breidde De Bonte International recent zijn engineeringsteam uit en gaat het volledig voor de verkoop van full concept-projecten (van ontwerp tot start). Midden 2014 werd een eerste grote Tsjechische aanbesteding ter waarde van 3 miljoen ' binnengehaald. Vandaag wordt de laatste hand gelegd aan de oplevering van deze installatie met een capaciteit van 400.000 voorgespannen dwarsliggers per jaar.

Onlangs ontving De Bonte International bovendien goed nieuws over de gunning van een eerste aanbesteding voor de bouw van een soortgelijke installatie in Algerije voor de nationale spoorwegmaatschappij Infrafer. De machine moet vóór eind dit jaar operationeel zijn. De volgende gunning voor een tweede soortelijke installatie zit in de laatste rechte lijn, maar is nog niet definitief toegekend.

De internationale verkoop zit bij De Bonte International dus in de lift. Daarnaast plant het bedrijf dit jaar ook eigen uitbreidingen met de bouw van een bijkomende productiesite in Oost-Europa en in het Midden-Oosten. De gesprekken hierover met de lokale partners zitten in de eindfase.

De groep De Bonte zet ook in de toekomst voort in op innovatie en positioneert zich voluit strategisch als nichespeler.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

In gezamenlijke opdracht van de vier energieregulatoren, voerde PricewaterhouseCoopers (PWC) een vergelijkende studie uit naar de elektriciteits- en aardgasprijzen in België en de ons omringende landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland en[…]

27/05/2022 | ElektriciteitActueel
Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette