Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

De Boer onder dak bij Soprema

Gerelateerde onderwerpen :

De Boer onder dak bij Soprema

De Soprema Group neemt het familiebedrijf De Boer uit Schoten over. Beide ondernemingen zijn wereldwijd gereputeerde producenten van hoogwaardige materialen voor dakbedekkingen, isolatie, groendaken en -muren. De kans om de productiecapaciteit van bitumineuze membranen uit te breiden en de grote complementariteit van producten en diensten hebben Soprema aangezet tot de overname. Er verdwijnen geen jobs.

Architecten, studiebureaus, algemene aannemers, dakdekkers, gespecialiseerde bouwhandelaars en syndici zijn de primaire doelgroepen van zowel Soprema als De Boer. De overname betekent in de praktijk geen roofbouw op, maar een verruiming van de klantenbasis. Zo groeide DuO, een concept van De Boer, sinds de lancering in 1989 uit tot een succesvol gamma met een bewezen levensduur van zeker 35 jaar. De Soprema Group neemt DuO dan ook op als één van de topproducten in het eigen voorschrijversgamma.

Zowel Soprema als De Boer produceren bitumineuze membranen in België, respectievelijk in Grobbendonk en in Schoten. De productiecapaciteit neemt daardoor toe, terwijl de topgamma’s elkaar mooi aanvullen, zoals de Sopralene Optima van Soprema en het voormelde DuO van De Boer Waterproofing Solutions bewijzen. Ook andere productcategorieën nodigen uit tot beloftevolle synergieën.Zo gaan De Boer Plus (toebehoren voor de dakdekker) en De Boer Liquids hand in hand met het Alsan-vloeibare waterdichtingsgamma van Soprema. De Boer Safety focust op periodieke inspecties, veiligheid en onderhoud van daken, een activiteit die baat heeft bij de gereedschappen en veiligheidsproducten van Vlutters Tools & Safety (een deel van de Soprema Group). De Boer Green Solutions brengt dan weer een waardevolle aanvulling voor de groendakconcepten van Soprema-dochter IBIC bvba.

Dankzij de overname beschikt De Boer nu ook over de Soprema natuurlijke en thermische isolatiematerialen (Pavatex en Efyos) en kan zo een compleet waterdichtingssysteem worden aangeboden. Ook het Flag-gamma voor synthetische waterdichting is een meerwaarde voor de klanten van De Boer. De internationale reputatie en de verkoop van De Boer zullen een boost krijgen dankzij de steun van de Soprema-filialen in de Noord-Europese Business Unit (de Benelux, het Verenigd Koninklijk, Ierland, Zweden, Denemarken en Noorwegen).

Soprema is als onafhankelijk familiebedrijf opgericht in 1908. Momenteel is het bedrijf vooral bekend voor de productie van miljoenen vierkante meters waterdichtings- en isolatiesystemen. Soprema telt 7.187 medewerkers verspreid over 59 productiesites en 60 filialen en was vorig jaar goed voor een omzet van 2,63 miljard €. De groep is actief in 90 landen en beschikt over 13 centra voor onderzoek en ontwikkeling die zich voornamelijk focussen op duurzame ontwikkeling en 22 opleidingscentra verspreid over acht landen.

De geschiedenis van het Belgische familiebedrijf De Boer gaat terug tot 1922. Het is een huis van vertrouwen voor architecten, dakdekkers en professionele partners die zweren bij duurzame bitumineuze waterdichtingssystemen voor platte en licht hellende daken. Door de focus te leggen op voortdurende vernieuwing in de eigen laboratoria, doorgedreven kwaliteitscontrole, aandacht voor mens en milieu en een onvoorwaardelijke klantgerichtheid worden de diensten en producten van De Boer wereldwijd gewaardeerd. De Boer in Schoten stelt 74 medewerkers tewerk.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'De  bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

'De bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

Elke week geeft Bouwkroniek het woord aan een CEO uit de brede Belgische bouwsector. Dit keer voelen we Bill Olivier aan de tand, CEO van Loxam Belux.   Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de komende jaren het meeste[…]

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

'Sneller bouwproces koppelen aan duurzaamheid en kwaliteit'

'Sneller bouwproces koppelen aan duurzaamheid en kwaliteit'

VIATEQ: partner voor opdrachtgever en aannemer

Publireportage

VIATEQ: partner voor opdrachtgever en aannemer

Meer artikels