Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

DD Shipping heeft nieuwe kade en overslagkraan

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
DD Shipping heeft nieuwe kade en overslagkraan

DD Shipping heeft zopas in Puurs een nieuwe kade aan het Zeekanaal Brussel-Schelde officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg. Dit project past in het pps-kaaimurenprogramma van De Vlaamse Waterweg en werd gerealiseerd samen met DD Shipping.

Deze kade van 200 m en met een diepgang van 8,80 m kan behalve  binnenschepen ook kustvaarders ontvangen tot 10.000 ton. Om de schepen te kunnen behandelen heeft DD Shipping geïnvesteerd in een nieuwe grote  performante overslagkraan. De totale investering voor kade en kraan beloopt afgerond 2 miljoen €. DD Shipping beschikt hierdoor in Puurs over een totale kade lengte van 500 m. Met twee grote overslagkranen en twee mobiele overslagkranen is de logistieke dienstverlening verzekerd. Met de capaciteitsuitbreiding is er ruimte voor een extra volume van 1 miljoen ton per jaar.

Overslagkraan

Voor de nieuwe kade kocht DD Shipping bij SMT Belgium een nieuwe Sennebogen Green Line 870 E. Deze hydraulische overslagkraan van 135 ton heeft een giek van 25 m en werd gebouwd op een rupsportaal met een spoorbreedte van 5,8 m en doorrijhoogte van 5 m. De overslagcapaciteit bedraagt zowat 770 ton per uur. Deze 870 E heeft extra dieseltanks in het portaal, goed voor een totale capaciteit van 5.800 l. De kraan heeft het Green Hybrid-Systeem van Sennebogen om energie terug te winnen. 

Oosterweelwerken

Door de optimale centrale ligging tussen Antwerpen en Brussel is de watergebonden terminal in Puurs de perfecte mobiliteits-bypass. De Antwerpse Oosterweelwerken zijn inmiddels gestart en zitten nog maar in de beginfase. Ook de ring rond Brussel wordt de komende jaren grondig aangepakt. Door deze grote werken zullen we in de komende maanden en jaren geconfronteerd worden met een mobiliteitsinfarct. Vele bedrijven zullen door de complete verkeersstilstand uitkijken naar een alternatief. De vervoersmodus water heeft nog veel capaciteit en is een betrouwbaar milieuvriendelijk alternatief. DD Shipping helpt de modal shift te realiseren met deze investering. 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Infrabel vraagt vergunning voor spoorproject in Ekeren

Infrabel vraagt vergunning voor spoorproject in Ekeren

Infrastructuurbeheerder Infrabel zal bij het Vlaamse gewest een omgevingsaanvraag indienen om ter hoogte van het gebied Oude Landen in Ekeren de spoorcapaciteit te verhogen en de doorstroming van goederentreinen te verbeteren. Die extra[…]

Bvba Vanryckeghem vernieuwt volledige wagenpark

Bvba Vanryckeghem vernieuwt volledige wagenpark

Group De Cloedt pioniert met onbemand varen

Group De Cloedt pioniert met onbemand varen

Grondige update voor Nissan NV300 en NV400

Grondige update voor Nissan NV300 en NV400

Meer artikels