Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Dbm-opdracht voor Technische Cluster Noord

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Dbm-opdracht voor Technische Cluster Noord

Beeld: (c) AG Vespa

De stad Antwerpen wil een nieuwe centrale werkplaats realiseren in het noorden van de stad en schrijft daarvoor een design, build en maintain-opdracht uit. Het voorwerp van deze opdracht betreft het ontwerpen, bouwen en het onderhouden van de gebouwtechnieken van het project. Het geraamde investeringsbudget voor de opdracht bedraagt 50,7 miljoen €. AG Vespa treedt op als gedelegeerd bouwheer.
De logistieke medewerkers van de stad onderhouden parken en wegen, ondersteunen talrijke evenementen, halen huisvuil op, enz. Deze medewerkers krijgen een nieuwe uitvalsbasis in het noordelijke deel van de stad, op een deel van de Havanasite. Een aantal loodsen maken plaats voor een nieuwbouw. Er worden verschillende technische diensten ondergebracht in het nieuwe gebouw Technische Cluster Noord. Daar zullen ongeveer 600 stadsmedewerkers tewerkgesteld worden. Een aantal specifieke ruimtetypes kan men groeperen onder: magazijn (binnen- en buitenopslag), facilitaire ruimtes, werkplaats voor voertuigen, kantoorruimte en parkeerterrein.
 
Met de publicatie van de selectieleidraad wil AG Vespa de meest geschikte kandidaat vinden om deze opdracht tot een goed einde te brengen. Op basis van de ingediende kandidaturen worden begin 2022 een aantal kandidaten geselecteerd die een offerte mogen indienen. Het is de bedoeling om in 2023 te gunnen en het gebouw op te leveren tegen het einde van 2026.
 
De officiële bekendmaking vind je hier

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts lanceert de eerste oproep van het nieuwe scholenbouwprogramma Scholen van Vlaanderen. Voor het eerst zullen burgers hun eigen spaargeld kunnen investeren in deze schoolgebouwen. “We geven Vlamingen[…]

03/12/2021 | Ben WeytsScholen
Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Meer artikels