Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Damman bouwt sociale appartementen in Lierde

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Damman bouwt sociale appartementen in Lierde

(c- Shm Vlaamse Ardennen

Aannemer Damman uit Deerlijk is vorige maand gestart met de bouw van nieuwe sociale appartementen in de Dreefstraat in Lierde. Het is een uitbreiding van de bestaande sociale woonwijk van de sociale huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen uit Oudenaarde.
“Hier komen zes nieuwe huurappartementen met telkens twee slaapkamers, die worden gebouwd op een restperceel achteraan in de woonwijk. In overleg met de gemeente werd beslist om de voormalige speelpleinzone aan te wenden voor de realisatie van dit nieuwe project. In deze wijk zijn er reeds 45 sociale huurwoningen die dateren uit de jaren ’80 van vorige eeuw. In die periode werden eveneens sociale koopwoningen gerealiseerd waardoor er een mix van eigenaars en huurders is in de wijk”, duidt Stefaan Vercamer, voorzitter van de shm.
 
“De bestaande woningen in de wijk zijn vooral voor grotere gezinnen. Voor kleine gezinnen was er nog geen gepast aanbod. Het is goed dat nu ook alleenstaanden of koppels met één kind de kans krijgen in het sociaal huurpatrimonium in onze gemeente. Dit project is een positieve samenwerking tussen de gemeente en de shm om het opgelegde bindende sociaal objectief te behalen”, aldus burgemeester Jurgen Soetens.
 
Bressers Architecten uit Gent ontwierp dit project. “Het bouwproject is perfect inpasbaar in de omgeving. Het zal een meerwaarde bieden aan de wijk. Er wordt rekening gehouden met de bestaande type bebouwing zodanig dat het nieuwe project volledig opgaat in de wijk”, vult schepen van Huisvesting Antoine Van De Maele aan.
 
“We merkten inderdaad op dat er een woonnood is voor kleine gezinnen. Algemeen staan er voor Lierde 335 mensen op de wachtlijst. De kandidaten die van de jongste zes jaar reeds drie jaar in Lierde wonen, krijgen voorrang. Daarvan komt het overgrote deel in aanmerking voor een woning met twee slaapkamers. Het project heeft een prijskaartje van om en bij de 900.000 €. Het einde van de werken istaat gepland tegen het voorjaar van 2022”, besluit directeur Jeanique Van Den Heede van de shm.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe installatie in Gent recupereert energie en grondstoffen uit afvalwater

Nieuwe installatie in Gent recupereert energie en grondstoffen uit afvalwater

Waterzuiveringsbedrijf Aquafin zal op de site van ArcelorMittal in de haven van Gent tegen 2026 een installatie bouwen die zuiveringsslib verwerkt. Aquafin plant ook een grootschalige recuperatie van fosfor. De opdracht voor het ontwerp, de[…]

03/07/2022 | Haven Gentwaterzuivering
Definitief ontwerp voor publieke ruimte Antwerpse Slachthuiswijk

Definitief ontwerp voor publieke ruimte Antwerpse Slachthuiswijk

872.000 euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

872.000 euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

Meer artikels