Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Damman bouwt sociale appartementen in Lierde

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Damman bouwt sociale appartementen in Lierde

(c- Shm Vlaamse Ardennen

Aannemer Damman uit Deerlijk is vorige maand gestart met de bouw van nieuwe sociale appartementen in de Dreefstraat in Lierde. Het is een uitbreiding van de bestaande sociale woonwijk van de sociale huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen uit Oudenaarde.
“Hier komen zes nieuwe huurappartementen met telkens twee slaapkamers, die worden gebouwd op een restperceel achteraan in de woonwijk. In overleg met de gemeente werd beslist om de voormalige speelpleinzone aan te wenden voor de realisatie van dit nieuwe project. In deze wijk zijn er reeds 45 sociale huurwoningen die dateren uit de jaren ’80 van vorige eeuw. In die periode werden eveneens sociale koopwoningen gerealiseerd waardoor er een mix van eigenaars en huurders is in de wijk”, duidt Stefaan Vercamer, voorzitter van de shm.
 
“De bestaande woningen in de wijk zijn vooral voor grotere gezinnen. Voor kleine gezinnen was er nog geen gepast aanbod. Het is goed dat nu ook alleenstaanden of koppels met één kind de kans krijgen in het sociaal huurpatrimonium in onze gemeente. Dit project is een positieve samenwerking tussen de gemeente en de shm om het opgelegde bindende sociaal objectief te behalen”, aldus burgemeester Jurgen Soetens.
 
Bressers Architecten uit Gent ontwierp dit project. “Het bouwproject is perfect inpasbaar in de omgeving. Het zal een meerwaarde bieden aan de wijk. Er wordt rekening gehouden met de bestaande type bebouwing zodanig dat het nieuwe project volledig opgaat in de wijk”, vult schepen van Huisvesting Antoine Van De Maele aan.
 
“We merkten inderdaad op dat er een woonnood is voor kleine gezinnen. Algemeen staan er voor Lierde 335 mensen op de wachtlijst. De kandidaten die van de jongste zes jaar reeds drie jaar in Lierde wonen, krijgen voorrang. Daarvan komt het overgrote deel in aanmerking voor een woning met twee slaapkamers. Het project heeft een prijskaartje van om en bij de 900.000 €. Het einde van de werken istaat gepland tegen het voorjaar van 2022”, besluit directeur Jeanique Van Den Heede van de shm.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe bestemming voor oude drukkerij Strobbe in Izegem

Nieuwe bestemming voor oude drukkerij Strobbe in Izegem

In het centrum van Izegem maakt de vroegere drukkerij Strobbe plaats voor 113 nieuwbouwappartementen. Projectontwikkelaar ION kreeg de goedkeuring voor vier bijna-energieneutrale gebouwen op de site die wordt omgebouwd tot Cultuurfabriek,[…]

Vynckiersite in Gent krijgt 1 miljoen euro erfgoedsubsidie

Vynckiersite in Gent krijgt 1 miljoen euro erfgoedsubsidie

Gents voetbalveld wordt warmtebron voor de buurt

Gents voetbalveld wordt warmtebron voor de buurt

Vier architectenteams willen wetenschapshub in Kortrijk ontwerpen

Vier architectenteams willen wetenschapshub in Kortrijk ontwerpen

Meer artikels