Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Dakisolatieprojecten

Gerelateerde onderwerpen :

,

Verhuurders die een woning verhuren aan een kwetsbare huurder kunnen een stevig duwtje in de rug krijgen als ze die woning energie-efficiënter maken. Vanaf 1 januari 2017 komt niet langer alleen dakisolatie, maar ook de plaatsing van spouwmuurisolatie en hoogrendementsglas in aanmerking. Dat vertelde Vlaams Minister van Energie Bart Tommelein tijdens de voorstelling van het sociale dakisolatieproject in het Groot Begijnhof in Gent.

Wie zijn woning verhuurt aan een kwetsbare huurder krijgt van Vlaanderen een sociale isolatiepremie als hij of zij het dak van zijn woning isoleert. Een projectbegeleider begeleidt de voorbereiding en de uitvoering van de werken. De verhuurder stelt zelf een aannemer aan en vraagt nadien de premie aan bij de netbeheerder. Noch de verhuurder, noch de huurder hoeven daar iets voor te doen. In ruil mag de verhuurder de huurprijs niet verhogen en het lopende contract niet voortijdig opzeggen.

Vanaf 1 januari 2017 wordt deze premie uitgebreid naar hoogrendementsglas en spouwmuurisolatie. Naast een forfait voor de kosten van de promotor van 200 ? zal men 20 ? per m² kunnen krijgen voor dakisolatie, 12 ? per m² voor spouwmuurisolatie en 85 ? per m² voor hoogrendementsbeglazing. De premies zijn niet cumuleerbaar met de gewone premies.

?We breiden de premies uit omdat er in een woning met een geïsoleerd dak, maar met ramen met enkel glas, nog steeds veel warmte verloren gaat. Dat is één van de manieren waarop de Vlaamse regering de energiearmoede wil aanpakken bij de bron. Een energiezuinige woning zorgt immers voor meer wooncomfort en een lagere energiefactuur?, aldus Vlaams minister voor Energie Bart Tommelein.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Diependaele verfijnt hervorming registratierechten

Diependaele verfijnt hervorming registratierechten

Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele past de registratierechten aan, zowel voor kopers van een enige woning als kopers van een tweede verblijf. De hervorming van de registratierechten is één van de hoekstenen van[…]

Vlaanderen moet almaar minder verwijlintresten betalen

Vlaanderen moet almaar minder verwijlintresten betalen

Btw-verlaging geldt ook voor slachtoffers overstromingen

Btw-verlaging geldt ook voor slachtoffers overstromingen

Vlaamse regering knutselt aan woonfiscaliteit

Vlaamse regering knutselt aan woonfiscaliteit

Meer artikels