Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Dag- en kunstlicht verenigd in dakraam

Het nieuwe platdakraam 'Illumy by Luxlight' onthult op Batibouw zijn unieke troeven: het meeste daglicht, de meest natuurlijke lichtkleur én het gewenste kunstlicht voor elke sfeer. Voor deze bron van welzijn en wooncomfort werd een ultrastrak design ontwikkeld, passend bij de hedendaagse architectuur.

Er is geen (ver)bouwer of architect die nog het belang van (dag)licht in de woning onderschat. Met het Illumy platdakraam dat in primeur op Batibouw wordt gepresenteerd krijgt dat gegeven een compleet nieuwe invulling. Illumy onderscheidt zich immers op meer dan één vlak van de traditionele lichtoplossingen voor het platte dak, zowel naar comfort als architecturaal design.

Zo is Illumy met een oppervlakte van 1,6 tot ruim 10 m² het grootste volwaardige platdakraam voor woningen, en dus ook de grootste bron van daglicht in zijn soort. Luxlight verklaart bovendien als enige in Europa hierbij ook gebruik te maken van Crystall HR++ triple glazing, dat meer daglicht toelaat dan standaard glas. Het binnenvallende licht is bijna 100% natuurlijk en kleurecht. Naast uitbundig daglicht laat dit kristalheldere glas de zonnewarmte maximaal binnen (g-waarde=0,54). Dat is vooral in de winter een troef, bovenop het superieure isolerend vermogen (Ug-waarde van 0,6 W/m2K /Uw-waarde vanaf 0,59 W/m2K, geschikt voor passiefbouw).

Met de geïntegreerde ledverlichting haal je op donkere dagen probleemloos de lichtkleur van een zonnige dag in huis ('cool white'), of schakel je 's avonds naar een sfeervol 'warm white'. De verlichting wordt aangelicht op een Verosol-plisségordijn dat zorgt voor een comfortabel huiselijk gevoel, alsook een extra isolerende luchtlaag tussen het doek en het raam. Een al te gulle of hinderlijke zomerzon wordt geweerd door een windbestendige buitenzonwering. De bediening van de elektronische componenten van het platdakraam (plisségordijn, verlichting en buitenzonwering) kan via Somfy domotica gestuurd worden.

Elegante nieuwkomer

Illumy is een volledig hertekende versie van zijn voorgangers Luxlight Basic en Pro, een nieuw design in de wereld van platdakramen. De aluminium tussenprofielen zijn verdwenen en vervangen door een gepatenteerd verbindingssysteem op basis van 'structural glazing', dat de glasvlakken naadloos verbindt en zorgt voor nog meer daglicht. De hellingshoek van het lessenaars- of zadeldak bedraagt slechts 5°, wat eveneens bijdraagt tot een strak ogend geheel, mooi zittend in het dakvlak. Voor de omkadering van het glas binnenin kan je kiezen tussen 'huiselijk' wit of industrieel-zwart.

'Iedereen is het erover eens dat daglicht, naast isolatie, binnenklimaat en groene energie essentieel is voor ons welzijn en dus ook het wonen van morgen. Met Luxlight focussen we op oplossingen die maximaal daglicht binnenlaten, maar tegelijk veel meer doen dan dat. We proberen het verschil te maken met slimme innovaties, zowel op het vlak van technische verbeteringen als architecturaal design. En de grote troef voor de plaatsing is dat alles modulair gebeurt en dus geen inzet van kraan of zwaar bouwmateriaal vereist. Hierdoor is het Illumy platdakraam geschikt voor zowel nieuwbouw, renovatie, uitbreidingen als binnenstedelijke vernieuwingsprojecten', verklaart zaakvoerder Pieter Bax, die veel verwacht van deze innovatie in de wereld van dakramen en daglicht dat ook geschikt is voor passief bouwen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Tips & Tricks

Tips & Tricks

In een deze reeks, exclusief voor Bouwkroniek, geven we praktische en haalbare tips om de slaagkansen van je offertes gevoelig te verhogen.

23/10/2020 |
Bouwprofessionals welkom in virtuele stad van de toekomst

Bouwprofessionals welkom in virtuele stad van de toekomst

Reconversie vervuilde bedrijfssite Bottelare kan starten

Reconversie vervuilde bedrijfssite Bottelare kan starten

Nieuwe methode om verf te testen

Nieuwe methode om verf te testen