Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Dag en Avond van de Architectuur

De zevende editie van de Dag van de Architectuur wordt georganiseerd op zondag 11 oktober van 10 tot 18 u. Meer dan 50 spraakmakende gebouwen in heel Vlaanderen en Brussel gooien hun deuren open voor het publiek. Met de thema's 'co-creatie' en 'beleveniswaarde' focust het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) op de wisselwerking tussen gebruiker en realisator van architectuur. Een dag eerder, op zaterdag 10 oktober om 20 u. wordt in deSingel aan de Desguinlei in Antwerpen de Vlaamse Cultuurprijs voor Architectuur uitgereikt.

Architectuur onderga je niet, je maakt ze mee. Geen opdracht zonder bouwheer, geen gebouw zonder bouwers, geen vergunning zonder bestuurders, geen draagvlak zonder burgers, geen architectuur zonder architect. Architectuur is inmiddels doorgedrongen in alle hoeken van de samenleving, waar ze zich - prominent of juist discreet - in het alledaagse heeft genesteld.

Die co-creatie en beleveniswaarde vormen samen het thema van de Dag van de Architectuur 2015. Op zondag 11 oktober kunnen duizenden geïnteresseerden gebouwen ontdekken die zich engageren in een gedeelde ruimte: crèches, scholen, groepswoningen, universiteiten, verzorgingstehuizen, ... Veel van deze gebouwen zijn het resultaat van de open oproep, het beproefde instrument van de Vlaamse bouwmeester om publieke opdrachtgevers te helpen bij het kiezen van een ontwerper. Daarom werkt het Team Vlaams Bouwmeester mee aan de invulling van het programma van deze Dag van de Architectuur.

Op zaterdag 10 oktober reikt Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz de prestigieuze Vlaamse Cultuurprijs voor Architectuur uit, een prijs voor een uitzonderlijke verdienste voor architectuur uit Vlaanderen. Voorafgaand aan deze prijsuitreiking wordt de rol van publieke betrokkenheid bij de realisatie van architectuur in Vlaanderen in de kijker gezet. Het volledige programma van de Avond en de Dag van de Architectuur wordt eind augustus bekend gemaakt op www.dagvandearchitectuur.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Aannemers wegen- en waterbouw worden vergoed voor coronamaatregelen

Aannemers wegen- en waterbouw worden vergoed voor coronamaatregelen

Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters laat weten dat het departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) een regeling klaar heeft voor de vergoeding van de extra kosten van aannemers in de  wegen- en[…]

29/10/2020 | Lydia Peeterswegenbouw
Voetbalstadion Club Brugge krijgt originele en innovatieve architectuur

Voetbalstadion Club Brugge krijgt originele en innovatieve architectuur

Japanse architecten bouwen academische ark

Japanse architecten bouwen academische ark

Nieuwe tarieven kilometerheffing vrachtwagens vanaf 1 januari

Nieuwe tarieven kilometerheffing vrachtwagens vanaf 1 januari