Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Dag 5: Peter en Julie maken live radio in Mechelen

Gerelateerde onderwerpen :

Dag 5: Peter en Julie maken live radio in Mechelen

© ©Bram Tack 2017

Radiopresentatrice Julie Van den Steen van MNM trok deze week voor De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow de bouwsector in.

 

Elke ochtend ging ze langs op twee bouwwerven en tekende ze leuke verhalen op van de bouwmakkers. De actie is een samenwerking met Bouwkroniek en Bouwunie. Vrijdag maakten Peter en Julie live radio van op de bouwplaats van De Loods aan het Douaneplein in Mechelen.

 

De Loods is een bouwwerf van de firma Inrebo uit Wilsele. Deze aannemer geeft daar nieuw leven aan een oude feestzaal. “De capaciteit van de oude zaal was te klein geworden voor feesten en fuiven. Eens de werken achter de rug zullen hier duizend mensen feest kunnen vieren. In de oude zaal waren dat er maar 700. We zijn met de werken gestart in september 2016 en half september van dit jaar moet alles klaar zijn. Om dat doel te halen, zijn we hier dagelijks met 10 tot 15 mensen aanwezig”, verduidelijkt Tony Crabbé, zaakvoerder van Inrebo.

De bezoeken van MNM aan de bouwplaatsen passen in een campagne van Bouwunie om jongeren warm te maken voor een job in de bouwsector. Ook Inrebo is continu op zoek naar goede werkkrachten. “Het gaat dan niet alleen om bouwvakkers, maar ook om hoger geschoolde jobs, zoals projectleiders. Omdat we zo moeilijk gekwalificeerd personeel vinden, proberen we zelf mensen op te leiden.”

Bouwkroniek = onmisbaar werkinstrument

Inrebo werkt voor de volle 100% op de aanbestedingsmarkt. Bouwkroniek is voor Tony dan ook een onmisbaar werkinstrument. “Ik lees Bouwkroniek elke zondagochtend, samen met mijn koffiekoeken”, lacht hij. “De rest van de week heb ik geen tijd, maar op zondag maak ik altijd tijd voor mijn Bouwkroniek. Zo mis ik geen enkele interessante opdracht.”

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Bij de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) werden vorige maand 27.263 vacatures rechtstreeks gemeld in het normale economisch circuit in Vlaanderen, dus zonder uitzendopdrachten. Dat is 3,5% minder dan in juli 2021.[…]

11/08/2022 | vacatures
Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over

Bouw maakt zich op voor zoveelste hitteperiode

Bouw maakt zich op voor zoveelste hitteperiode

Fors meer werknemers en zelfstandigen in de bouw

Fors meer werknemers en zelfstandigen in de bouw

Meer artikels