Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Dag 4: Op bezoek bij Limburgse bouwmakkers

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Dag 4: Op bezoek bij Limburgse bouwmakkers

Radiopresentatrice Julie Van den Steen van MNM trekt deze week voor De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow de bouwsector in. Elke ochtend gaat ze langs op twee bouwwerven en tekent ze leuke verhalen op van de bouwmakkers. De actie is een samenwerking met Bouwkroniek en Bouwunie. Donderdag was Julie te gast op twee bouwplaatsen in de provincie Limburg.

 

Ze startte de dag op een bouwwerf van de firma Melotte in de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Zolder. Deze aannemer trekt daar momenteel een nieuwbouw op, maar de firma Melotte is ook actief in renovatie en winkelinrichting. Werfleider Gerry Melotte stelt het familiebedrijf – met zijn oom aan het hoofd – graag even voor.

“Ons bedrijf telt 25 werknemers. Meestal zijn we met vijf bouwvakkers aan het werk op een bouwplaats. Als werfleider ben ik altijd als eerste ter plaatse, om 6 u. De anderen arriveren een uurtje later. We tellen een aantal jonge collega’s, maar goede krachten zijn altijd welkom. Onze jongeren worden door het hele team onder de vleugels genomen. Een goede sfeer is essentieel om goed samen te werken”, verklapt Gerry Melotte.

Voor de tweede bouwplaats trok Julie Van den Steen naar Dilsen-Stokkem, waar aannemer Insaver isolatiewerken uitvoert op een bouwwerf aan de Rijksweg. “Onze zaakvoerder en ik zijn met 40 en 38 jaar de ‘ouderdomsdekens’, maar al onze andere collega’s zijn tussen 22 en 30 jaar. We hebben dus een jong team en de sfeer is bijzonder goed. En niet alleen tussen de bouwmakkers, maar ook met de bedienden op kantoor. Het was Jonas Frederickx, die ondertussen anderhalf jaar bij ons werkt, die ons bedrijf heeft ingeschreven voor deze actie van MNM, Bouwkroniek en Bouwunie”,  zegt werfleider Andy Mantels.

De bezoeken van MNM aan de bouwplaatsen passen in een campagne van Bouwunie om jongeren warm te maken voor een job in de bouwsector. Ook Bouwkroniek wil daar zijn steentje toe bijdragen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Bij de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) werden vorige maand 27.263 vacatures rechtstreeks gemeld in het normale economisch circuit in Vlaanderen, dus zonder uitzendopdrachten. Dat is 3,5% minder dan in juli 2021.[…]

11/08/2022 | vacatures
Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over

Bouw maakt zich op voor zoveelste hitteperiode

Bouw maakt zich op voor zoveelste hitteperiode

Fors meer werknemers en zelfstandigen in de bouw

Fors meer werknemers en zelfstandigen in de bouw

Meer artikels