Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Dag 3: West-Vlaamse bouwmakkers

Gerelateerde onderwerpen :

Dag 3: West-Vlaamse bouwmakkers

Radiopresentatrice Julie Van den Steen van MNM trekt deze week voor De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow de bouwsector in.

Elke ochtend gaat ze langs op twee bouwwerven en tekent ze leuke verhalen op van de bouwmakkers. De actie is een samenwerking met Bouwkroniek en Bouwunie. Woensdag was Julie te gast op twee bouwplaatsen in de provincie West-Vlaanderen.

Ze startte de dag op een bouwwerf van Verstraete Bouw | Verstraete Hout in de Kwabrugstraat in Bellegem. Daar bouwt deze aannemer een nieuwe brouwzaal voor Omer, het bekendste bier van Brouwerij Omer Vander Ghinste, dat de voorbije jaren aan een veroveringsmars door Vlaanderen en de rest van de wereld is begonnen. Dagelijks zijn hier 15 tot 18 bouwvakkers aan het werk, waarvan zeker de helft jonger dan 30 jaar.

“De sfeer in ons team is dik in orde”, weten projectleider Bart Masschelein en werfleider Franky De Poortere. “We werken hard, maar in een losse sfeer. We halen ook heel wat grapjes uit met elkaar. Een vrouw zit er niet in ons team, een vrouwelijke bouwmakker is dus meer dan welkom.”

Voor de tweede bouwplaats trok Julie Van den Steen naar Wevelgem, waar aannemer Bouwgroep VDD bouwwerven heeft in de Stationsstraat en de Jan Breydelstraat.

Zaakvoerder Didier Van Daele heeft naar eigen zeggen keihard gewerkt om ‘zijn jongens’ bij elkaar te krijgen. “En dat was niet eenvoudig, maar ondertussen zijn het allemaal meer vrienden dan collega’s geworden. En dat is heel leuk, want we spenderen veel tijd met elkaar. De sfeer in ons team is top. Iedereen werkt hard, maar we maken elke dag tijd voor humor en grapjes. Zo zetten we gekke foto’s op elkaars Facebook-profiel of sturen we deze foto’s door naar de secretaresse op kantoor, en er wordt al eens smeervet aan handvaten of veiligheidsbrillen gesmeerd”, lacht Didier Van Daele. Het zijn ook sportievelingen bij Bouwgroep VDD, want ze stelden het record baksteen werpen scherper (36 m).De bezoeken van MNM aan de bouwplaatsen passen in een campagne van Bouwunie om jongeren warm te maken voor een job in de bouwsector. Ook Bouwkroniek wil daar zijn steentje toe bijdragen.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Bij de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) werden vorige maand 27.263 vacatures rechtstreeks gemeld in het normale economisch circuit in Vlaanderen, dus zonder uitzendopdrachten. Dat is 3,5% minder dan in juli 2021.[…]

11/08/2022 | vacatures
Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over

Bouw maakt zich op voor zoveelste hitteperiode

Bouw maakt zich op voor zoveelste hitteperiode

Fors meer werknemers en zelfstandigen in de bouw

Fors meer werknemers en zelfstandigen in de bouw

Meer artikels