Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

DAF Trucks heeft nieuwe generatie klaar

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
DAF Trucks heeft nieuwe generatie klaar

(c) DAF Trucks

Vrachtwagenbouwer DAF liet het publiek vorige maand op Matexpo voor het eerst kennis maken met de in juni gelanceerde Nieuwe Generatie DAF.
“In juni kondigde DAF de Nieuwe Generatie DAF aan, waarmee we een nieuwe maatstaf inzake efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort zetten. De nieuwe XF, XG en XG+ bieden de hoogste kwaliteit, een 10% lager brandstofverbruik, een volledige reeks passieve en actieve veiligheidsvoorzieningen en de overtreffende trap in luxe. De productie van de Nieuwe Generatie start deze maand. We waren enorm trots dat we op Matexpo de XG+  als primeur voor België konden laten zien”, zegt Tom Hermans, sales manager DAF Trucks België.
 
Bouwsegment
 
“Met een marktaandeel van 21% is DAF de nummer 1 in het trekkersegment in België maar we hebben dankzij een geweldige serie voertuigen ook in het bouwsegment voor elke vraag het beste aanbod. Onder andere de in 2019 op Matexpo gelanceerde DAF FAW 8x4 tridem onderstreept onze ambitie om in dat bouwsegment verder te groeien. Deze bestaat uit een tandem met dubbele aandrijving voor een uitmuntende tractie en een gestuurde sleepas, die een draaicirkel van slechts 15,6 m geeft: goed voor een toonaangevende wendbaarheid. Het chassis leent zich uitstekend voor een kipper, betonmixer of opbouw met haakarm”, meldt Luc Serrien, marketing manager DAF Trucks België.
 
Services
 
Met op de bouwsector toegespitste services zorgt DAF voor het naar eigen zeggen best mogelijke zakelijke aanbod. Die diensten omvatten specifieke MultiSupport reparatie- en onderhoudscontracten, met 'Uptime-pakketten' die de inzetbaarheid garanderen en financieringen op maat via PACCAR Financial. Daarnaast biedt de DAF Academy trainingen aan voor bestuurders van bouwvoertuigen.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bas Eerdekens wint Young Technicians Cup

Bas Eerdekens wint Young Technicians Cup

Bas Eerdekens, derdejaarsstudent Elektromechanica aan Hogeschool PXL, heeft de Young Technicians Cup gewonnen. In die scholenwedstrijd van Matexpo 2021 in samenwerking met Educam nemen leerlingen en studenten van technologische studierichtingen[…]

13/12/2021 | Matexpostudenten
Husqvarna Construct heeft nieuw accu-assortiment

Husqvarna Construct heeft nieuw accu-assortiment

Recordaantal bezoekers voor Matexpo

Recordaantal bezoekers voor Matexpo

Hoogste hoogwerker op bestelwagen

Hoogste hoogwerker op bestelwagen

Meer artikels