Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

DAF krijgt groot order van de Belgische krijgsmacht

DAF krijgt groot order van de Belgische krijgsmacht

(c) DAF

DAF heeft een grote order ontvangen van de Belgische krijgsmacht. De opdracht omvat de levering en het onderhoud van 879 all wheel drive CF Military trucks. De levering van de eerste voertuigen staat gepland voor 2022 en de laatste voertuigen worden in 2025 gebouwd.
Het order van 879 CF-legervoertuigen bestaat uit 636 twee-assige trucks met een 4x4-aandrijflijn, die zullen worden ingezet voor algemene transporttaken. Daarnaast levert DAF 243 trucks met een vier-assige 8x8-aandrijflijn voor een veelheid aan toepassingen (kipper, containertransport en inzet waarvoor een kraan nodig is).
 
Voor de CF Military-modellen werkt DAF nauw samen met het gerenommeerde TATRA Trucks in Tsjechië. Dat resulteert in een uniek chassis-concept met een centrale buis, waarin de onafhankelijke wielophanging en de eersteklas aandrijflijn geïntegreerd zijn. Dit geeft de CF Military ongeëvenaarde off road-capaciteiten en uitzonderlijk rijcomfort, zelfs in de meest uitdagende terreinen. De trucks worden aangedreven door een 10,8 liter Paccar MX-11 (4x4) of een 12,9 liter Paccar MX-13 (8x8) motor met vermogens van 300 kW/410 pk tot 340 kW/460 pk.
 
DAF heeft HIAB geselecteerd als leverancier voor alle haakarmsystemen en laadkranen. VS-Mont levert de kipperopbouw en Porgest tekent voor de laadbakken. In totaal zullen 352 CF Military voertuigen worden uitgerust met een geavanceerde ballistische cabine, geleverd door TATRA Defense Systems.

Made in Belgium

De productie van de cabines van de CF Military trucks vindt plaats in de DAF-fabriek in het Belgische Westerlo. De motoren worden gebouwd in de motorenfabriek van DAF in Eindhoven. De chassis worden geproduceerd bij TATRA in Tsjechië. Het volledige onderhoud van de CF Military trucks van de Belgische krijgsmacht kan worden uitgevoerd door het DAF-dealernetwerk met 27 locaties in België en meer dan 1.100 locaties wereldwijd.
 
“We zijn erg trots dat we deze prestigieuze order van de Belgische strijdkrachten hebben ontvangen”, aldus Harry Wolters, president-directeur van DAF Trucks. “Omdat onze ultramoderne cabine- en assenfabriek in Westerlo is gevestigd, beschouwen we België als onze thuismarkt. Dat maakt deze order extra waardevol voor ons. Met de CF Military-voertuigen bieden we het Belgische leger een serie unieke trucks waarmee ze onder alle omstandigheden hun verantwoordelijke taak perfect kunnen uitvoeren.”
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Opel levert eerste bestelwagen op waterstof

Opel levert eerste bestelwagen op waterstof

Bij Opel is de eerste Vivaro-e Hydrogen van de band gerold. Die zal dagelijks ingezet worden bij Miele, fabrikant van premium huishoudelijke apparaten.Voorlopig wordt deze bestelwagen op waterstof enkel aangeboden aan een aantal grote[…]

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Kansen op het dak van logistiek vastgoed

Kansen op het dak van logistiek vastgoed

HeidelbergCement kiest voor Renault Trucks

HeidelbergCement kiest voor Renault Trucks

Meer artikels