Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Custombuild start woonproject Tassijns in Haasdonk

Gerelateerde onderwerpen :

Projectontwikkelaar Custombuild uit Wilrijk start in augustus met de werkzaamheden voor het nieuwbouwproject Residentie Tassijns aan het Pastoor Verwilghenplein in Haasdonk. Het woonproject omvat twintig appartementen met één tot drie slaapkamers, een ruim privéterras, een gemeenschappelijke ommuurde parktuin van 1.250 m² en twintig ondergrondse autostaanplaatsen.

De afbraak- en graafwerken starten in augustus. De oplevering van het project staat gepland voor eind juli 2018. Residentie Tassijns omvat twintig wooneenheden waarvan zestien luxe-appartementen, twee villa-appartementen en twee penthouses, elk met een ruim privéterras. De oppervlakte varieert van 62 m² voor een appartement met één slaapkamer tot 133 m² voor een appartement met drie slaapkamers. Naast het woongedeelte bevinden er zich nog twintig autostaanplaatsen en een beveiligde fietsenstalling in een ondergrondse parking.

De privéterrassen worden geïntegreerd in een recent aangelegd woonerf met private parktuin. Deze gemeenschappelijke, ommuurde parktuin van 1.250 m² ademt een intieme sfeer uit en is voor de bewoners toegankelijk via een gedeeltelijk overdekte passage. Residentie Tassijns bestaat uit drie bovengrondse bouwlagen met een 'doorsteek' op het gelijkvloers die het gebouw in twee splitst. Het gebouw vormt zo een verbinding tussen het dorpsplein en de parktuin waardoor bewoners rechtstreeks van het plein naar hun voordeur kunnen wandelen. In deze half-private oase kunnen bewoners elkaar ontmoeten en gezellig keuvelen.

Vanaf 156.500 ' kan men een appartement kopen (zonder parkeerplaats van 22.750 ', btw, registratie en notariskosten). In deze prijs is de volledige afwerking van het appartement begrepen, inclusief advies van een interieurarchitect. De ontwikkelaar biedt voor dit project ook een 'assisted living'-concept waarbij bewoners discrete infrastructurele voorzieningen kunnen laten aanbrengen waardoor men ook bij het ouder worden nog kan blijven wonen in de residentie en een beroep kan doen op bijkomende zorg- en comfortdiensten als thuisverpleging, maaltijdenservice, kapper, strijkdienst, manicure, pedicure, ...

Duurzame architectuur

Voor het architecturale plan koos Custombuild voor het architectenbureau IN[AR]CO omwille van hun specialisatie in duurzame stadsontwikkeling. Het Antwerpse bureau tekende eerder o.m. het Kunstencentrum Aan de Stroom (KAS) in Antwerpen en de jachthaven en het paviljoen van Cadzand Bad in Nederland.

In de ontwerpen prevaleert de hedendaagse architectuur met telkens een originele toets, het gebruik van warme duurzame materialen en de creatie van een ruimtelijk gevoel met veel lichtinval. Zo is de buitenbouw van Residentie Tassijns een aaneenschakeling van grote volumes die door kleine terugsprongen in de gevel en haakse stapelingen als ruim en open ervaren wordt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft drie plaatsingsprocedures opgestart voor de aannemingswerken aan de eerste stelplaatsen voor elektrische bussen. De raad van bestuur heeft de selectieleidraden goedgekeurd voor de werken in de stelplaatsen[…]

17/05/2022 | De LijnStelplaatsen
Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde

Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde

Nieuwe woon- en werksite in Houthalen-Helchteren

Nieuwe woon- en werksite in Houthalen-Helchteren

Diest heeft plannen voor nieuw zwembad en sportzaal

Diest heeft plannen voor nieuw zwembad en sportzaal

Meer artikels