Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Cursus informatiebeheer voor bouwprojecten (BIM)

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Cursus informatiebeheer voor bouwprojecten (BIM)

Building Information Modelling (BIM) is onontbeerlijk in de ontwerp- en bouwsector in België. Het gebruik van BIM belooft o.m. een efficiënter werkproces en een lagere foutenlast op de bouwwerf. Dit wordt internationaal ook effectief gerealiseerd. UGain start in maart met een cursus hierover.

Het beheer van informatie voor bouwprojecten vraagt ook een juiste methodologische aanpak, zeker in combinatie met BIM. De verregaande digitalisering van de informatiestromen in de bouw leidt tot nieuwe, efficiëntere processen, maar ook tot nieuwe uitdagingen. Informatie wordt niet langer louter beheerd in vele losstaande documenten, tekeningen, dossiers en tabellen, maar wordt centraal beschikbaar via virtuele 3D gebouwmodellen en diverse databanken van allerlei soorten. Deze fungeren als de meest complete en consistente informatiedragers doorheen het gehele traject van een bouwproject. De verreikende digitalisering van informatiestromen in de ontwerp- en bouwsector leidt nu al tot een nieuwe manier van werken voor bouwprojecten, wat leidt tot een toenemende vraag naar bijpassende skills.

In deze lessenreeks wordt ingegaan op de vernieuwde manier van werken naar aanleiding van de digitalisering in de bouwsector. De manier waarop BIM kan ingezet worden in bouwprojecten voor het genereren van een effectieve meerwaarde voor de partners in het bouwteam, dit doorheen de gehele levenscyclus van het gebouw, wordt vanuit verschillende perspectieven ontleed. Er worden ook verschillende tools voor Building Information Modelling en Management geïntroduceerd.

Wie deze cursus volgt, kan volgens UGain (UGent Academie voor Ingenieurs) het maximum halen uit het gebruik van BIM en starten met de toepassing ervan.

Meer informatie vind je op https://www.ugain.ugent.be/bim2020.htm

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Zuid-West-Vlaanderen wordt één grote puntenwolk

Zuid-West-Vlaanderen wordt één grote puntenwolk

Vanaf vandaag kan je in het werkingsgebied van intercommunale Leiedal twee speciale wagens met 360°-camera’s spotten. Deze wagens van de Nederlandse firma Cyclomedia verzorgen de komende jaren mobile mapping in Zuid-West-Vlaanderen.[…]

17/02/2020 | DigitaalWest-Vlaanderen
Besix krijgt eerste mondiale BIM-norm

Besix krijgt eerste mondiale BIM-norm

Jaraco neemt sectorgenoot Vanwynsberghe over

Jaraco neemt sectorgenoot Vanwynsberghe over

Kunstmatige intelligentie ingezet voor ontwikkeling glastechnologie

Kunstmatige intelligentie ingezet voor ontwikkeling glastechnologie

Meer artikels