Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Correct Services verdeelt het nieuwe heftruckmerk BYD

Correct Services verdeelt het nieuwe heftruckmerk BYD

Correct Services uit Gent verdeelt sinds kort de heftrucks van BYD. De batterijtechnologie zorgt voor een 'revolutie' in de vorkheftruckindustrie. Build Your Dreams (BYD) heeft een unieke lithium-ijzer-fosfaatbatterij die op vele gebieden beter is dan andere batterijen. Het gamma gaat vandaag van een klassieke pallettruck tot drie- en vierwielige vorkheftrucks van 1,6 tot 3,5 ton. Het gamma wordt nog uitgebreid naar modellen met zwaardere hefvermogens alsook naar een compleet warehouse-gamma. Het grote voordeel van deze machines is hun 'total cost of ownership', waardoor ze ook heel wat beter zijn voor het milieu.

BYD zal als merknaam nog niet veel belletjes doen rinkelen, maar toch rijden in Brussel een vijftigtal taxi's van het merk rond en in Kortrijk twee lijnbussen. Allemaal met dezelfde soort batterij als krachtbron. Die zetten ze ook in voor bv. de opslag van de energie van zonnepanelen, voor straatverlichting, voor betonmixers en andere vrachtwagens.

In Nederland zijn de heftrucks van BYD reeds sinds vorig jaar op de markt, in ons land maakten ze pas dit jaar hun intrede. Mertens verdeelt de heftrucks exclusief voor de Antwerpse haven. De onafhankelijke servicepartner Correct Services verzekert de verkoop, het onderhoud en de herstellingen in Oost- en West-Vlaanderen, Henegouwen en Vlaams-Brabant.

Lange levensduur

'Deze batterijen komen met een garantie van acht jaar of 10.000 werkuren, wat een stuk langer is dan wat concurrenten kunnen bieden. Na acht jaar heeft de batterij nog een restcapaciteit van 65% en ze kan minstens 4.000 opladingen aan. Het volledig opladen duurt hoogstens twee uur. Tussentijdse ladingen brengen geen schade toe (geen memory-effect) aan de batterij zodat de gebruiker zelfs tijdens zijn koffiepauze de vorkheftruck kan bijladen', weten de vennoten van Correct Services.

In de batterijen van de BYD-vorkheftrucks zitten geen zuren en zware metalen zodat ze volledig gerecycleerd kunnen worden zonder het milieu te belasten.

'Momenteel speelt de concurrentie in vorkheftrucks vooral op de aankoopprijs en daarin is BYD niet beter dan andere merken. Toen we merkten wat de voordelen zijn van de Li-Fe-Ph-batterij, met de total cost of ownership op kop, en dat de heftrucks voorts met Europese onderdelen worden samengesteld, waren we helemaal voor het idee gewonnen', klinkt het bij Correct Services.

Batterij

De lithium-ijzer-fosfaatbatterij (Li-Fe-Ph-batterij) zorgt ervoor dat de vorkheftrucks minder verbruiken dan andere machines op accu's en ze zijn volledig onderhoudsvrij. De batterijen zitten in een afgesloten container en moet niet bijgevuld worden met demiwater. Ze hebben voorts een lagere interne weerstand dan traditionele batterijen. Daardoor ontstaat geen warmteontwikkeling bij het op- en ontladen. De batterij kan onmiddellijk na het opladen, in hoogstens twee uur, ingezet worden en is daardoor rendabeler per uur.

Bij het laden van de batterijen komen geen gassen vrij en is er ook geen brand- of ontploffingsgevaar. Dat laden moet dan ook niet in een afzonderlijk geventileerd lokaal gebeuren. Wel moet het bedrijf een 380 V-aansluiting hebben. Voorts is geen wisselbatterij nodig en heeft de batterij geen memory-effect.

Onderhoudsvrij

Omdat deze batterijen volledig onderhoudsvrij zijn en men geen rekening moet houden met het memory-effect van een traditionele batterij zijn deze uiterst geschikt voor bedrijven waar men frequent maar op onregelmatige momenten een heftruck nodig heeft.

Ze bewijzen echter vooral hun rendabiliteit wanneer ze ingezet worden in bedrijven die in twee of drie shifts werken, zoals in transport, opslag en overslag en de logistieke sector. Een BYD-vorkheftruck kan dan volgens Correct Services 2.000 tot 3.000 ' per jaar goedkoper uitkomen dan een heftruck van gelijk welk ander merk.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen