Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Correct Services toont wereldprimeur op Matexpo

Gerelateerde onderwerpen :

Correct Services toont wereldprimeur op Matexpo

Vlaanderen telt maar weinig merkonafhankelijke servicebedrijven voor machines en materieel. Toch stijgt de vraag omdat steeds meer invoerders en dealers niet langer zelf willen of kunnen instaan voor onderhoud en herstelling. Dat gat in de markt wordt sinds kort gevuld door het Gentse Correct Services.

'Je ziet steeds vaker dat in materieel nieuwe merken op de Belgische markt komen zonder dat ze zelf onderhoud en herstelling garanderen. In Nederland sprongen al tal van zelfstandigen en kleine bedrijfjes op die kar, maar in Vlaanderen zijn wij één van de weinigen die dit gestructureerd en georganiseerd doen', weet Mario Poppe van Correct Services. Hij stampte samen met zijn vennoten Peter Vispoel en Manu Backx zowat twee jaar geleden het bedrijfje uit de grond en kan al een goed gevuld orderboek en mooie winstcijfers voorleggen. Over de naam en het logo werd niet lang getwijfeld: de onderneming wil in alle opzichten correct handelen en het logo is het pictogram dat internationaal symbool staat voor 'stand by'.

Jaren ervaring

'Met de drie vennoten samen hebben we heel wat technische, commerciële en administratieve ervaring in allerhande materieel opgedaan bij onze voormalige werkgever. Op een bepaald moment besloten we om samen iets nieuw te starten en dat is goed gelukt. Vanuit de industriezone in Wondelgem (Gent) kunnen we een ruim werkgebied bedienen. Onderhoud en kleine herstellingen doen we in ons atelier van 730 m² of bij de klant ter plaatse. Behalve in de bouwsector hebben we al heel wat klanten in de industrie', verduidelijkt Poppe. Het jonge bedrijfje telt met de vennoten erbij sinds kort zes werknemers en vier servicewagens. Voor langlopende opdrachten bij bv. materieelverhuurbedrijven of de grotere aannemers doet Correct Services al eens een beroep op zelfstandige onderaannemers.

Dealer

'Een aantal producenten hebben ons bijna spontaan aangeboden om hun merken te vertegenwoordigen, maar we beperken ons tot een aantal niche­producten. Zo werden we verdeler voor Oost- en West-Vlaanderen van de Cesab-heftrucks, verdelen we de spinhoogwerkers van Palazani voor Vlaanderen en zijn we invoerder van de hoogwerkers op lichte vrachtwagens (rijbewijs B) van het herrezen Italiaanse RAM Platform en van de pick & carrykranen van Ormig. Voor Genie zijn we service-partner. Onze kernactiviteit zal altijd merkonafhankelijke service en onderhoud zijn', duidt Mario Poppe.

Matexpo

Op Matexpo toont Correct Services in wereldprimeur de nieuwe 50-55 tons pick & carry-kraan van het Italiaanse Ormig. Deze elektrische kraan wordt de grote broer van de bestaande 45-tons kraan van Ormig waarmee hij het chassis deelt. Vroeger had Ormig enkel in de dieselversie een pick & carrykraan van meer dan 45 ton, de 60 tm.

Voorts toont de onderneming uit Wondelgem op de materieelvakbeurs in Kortrijk de eerste Ormig 5,5 tmE die in ons land verkocht werd. Dat is een heel compacte elektrische kraan met een mast van liefst 9 m die sinds twee jaar op de markt is.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Recordaantal bezoekers voor Matexpo

Recordaantal bezoekers voor Matexpo

Matexpo is een recordeditie geworden. Niet minder dan 41.671 bezoekers (bijna 2.000 meer dan in 2019) bezochten de beurs. Het was voor iedereen een blij weerzien met de klanten en het weer was ideaal voor een bezoek aan de materieelvakbeurs in[…]

Hoogste hoogwerker op bestelwagen

Hoogste hoogwerker op bestelwagen

Doosan en Interparts winnen twee awards op Matexpo

Doosan en Interparts winnen twee awards op Matexpo

Graafmachine op diesel en waterstof vermindert CO2-uitstoot met de helft

Graafmachine op diesel en waterstof vermindert CO2-uitstoot met de helft

Meer artikels