Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Correct Services toont wereldprimeur op Matexpo

Gerelateerde onderwerpen :

Correct Services toont wereldprimeur op Matexpo

Vlaanderen telt maar weinig merkonafhankelijke servicebedrijven voor machines en materieel. Toch stijgt de vraag omdat steeds meer invoerders en dealers niet langer zelf willen of kunnen instaan voor onderhoud en herstelling. Dat gat in de markt wordt sinds kort gevuld door het Gentse Correct Services.

'Je ziet steeds vaker dat in materieel nieuwe merken op de Belgische markt komen zonder dat ze zelf onderhoud en herstelling garanderen. In Nederland sprongen al tal van zelfstandigen en kleine bedrijfjes op die kar, maar in Vlaanderen zijn wij één van de weinigen die dit gestructureerd en georganiseerd doen', weet Mario Poppe van Correct Services. Hij stampte samen met zijn vennoten Peter Vispoel en Manu Backx zowat twee jaar geleden het bedrijfje uit de grond en kan al een goed gevuld orderboek en mooie winstcijfers voorleggen. Over de naam en het logo werd niet lang getwijfeld: de onderneming wil in alle opzichten correct handelen en het logo is het pictogram dat internationaal symbool staat voor 'stand by'.

Jaren ervaring

'Met de drie vennoten samen hebben we heel wat technische, commerciële en administratieve ervaring in allerhande materieel opgedaan bij onze voormalige werkgever. Op een bepaald moment besloten we om samen iets nieuw te starten en dat is goed gelukt. Vanuit de industriezone in Wondelgem (Gent) kunnen we een ruim werkgebied bedienen. Onderhoud en kleine herstellingen doen we in ons atelier van 730 m² of bij de klant ter plaatse. Behalve in de bouwsector hebben we al heel wat klanten in de industrie', verduidelijkt Poppe. Het jonge bedrijfje telt met de vennoten erbij sinds kort zes werknemers en vier servicewagens. Voor langlopende opdrachten bij bv. materieelverhuurbedrijven of de grotere aannemers doet Correct Services al eens een beroep op zelfstandige onderaannemers.

Dealer

'Een aantal producenten hebben ons bijna spontaan aangeboden om hun merken te vertegenwoordigen, maar we beperken ons tot een aantal niche­producten. Zo werden we verdeler voor Oost- en West-Vlaanderen van de Cesab-heftrucks, verdelen we de spinhoogwerkers van Palazani voor Vlaanderen en zijn we invoerder van de hoogwerkers op lichte vrachtwagens (rijbewijs B) van het herrezen Italiaanse RAM Platform en van de pick & carrykranen van Ormig. Voor Genie zijn we service-partner. Onze kernactiviteit zal altijd merkonafhankelijke service en onderhoud zijn', duidt Mario Poppe.

Matexpo

Op Matexpo toont Correct Services in wereldprimeur de nieuwe 50-55 tons pick & carry-kraan van het Italiaanse Ormig. Deze elektrische kraan wordt de grote broer van de bestaande 45-tons kraan van Ormig waarmee hij het chassis deelt. Vroeger had Ormig enkel in de dieselversie een pick & carrykraan van meer dan 45 ton, de 60 tm.

Voorts toont de onderneming uit Wondelgem op de materieelvakbeurs in Kortrijk de eerste Ormig 5,5 tmE die in ons land verkocht werd. Dat is een heel compacte elektrische kraan met een mast van liefst 9 m die sinds twee jaar op de markt is.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Demo Days pas in 2022

Demo Days pas in 2022

The Fair Experts, de organisator van de materieeldemonstratiebeurs Demo Days, heeft beslist om dat evenement af te gelasten. De volgende editie van Demo Days is voorzien op 3 en 4 september 2022. Het is één maand voor het evenement[…]

Acteurs op bezoek bij BM Rent

Acteurs op bezoek bij BM Rent

Twin Trading vaart 
zijn eigen koers

Twin Trading vaart 
zijn eigen koers

Stalenrijplaten.be 
bewandelt nationale en 
internationale wegen

Stalenrijplaten.be 
bewandelt nationale en 
internationale wegen

Meer artikels