Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Cores start werken Reepkaai

Gerelateerde onderwerpen :

Cores start werken Reepkaai

Aan de Leieboorden in Kortrijk, naast Campus AZ Groeninge, ontwikkelt projectontwikkelaar en stadskernbouwer Cores Development het nieuwbouwproject Reepkaai, een gracieus project met 38 comfortabele appartementen en negen riante penthouses. Volgens de planning zal het nieuwe gebouw midden 2017 volledig opgeleverd worden. M2 architecten van Philip Mortelmans tekende de plannen.

Cores Development uit Wilrijk sloopt het uitgeleefde appartementsgebouw uit de jaren '50 van vorige eeuw en trekt een nieuw beeldbepalend gebouw met een tijdloze architectuur op. Het gebouw krijgt een gemeenschappelijke binnenruimte met twaalf parkeerplaatsen en fietsenbergingen. Ondergronds zal er plaats zijn voor 50 wagens.

Op dit moment zijn de afbraakwerken in volle gang. Het einde van de sloop is voorzien voor begin juni. 'Meteen na de afbraakwerken starten we met de beschoeiing. Het projectgebied bevindt zich immers op een 'eilandje' tussen de twee armen van de Leie en de beschoeiing zorgt ervoor dat zeker geen water in de bouwput voor de ondergrondse parkeergarage loopt. Na de bouwvakantie beginnen we met de grondwerken en de paalfunderingen. Eind dit jaar zouden de kelder en het gelijkvloers in ruwbouwfase afgewerkt moeten zijn', vertelt Ruben Cremmery, directeur der werken bij Heijmans.

Het totale project bestaat uit 47 wooneenheden. De verkoop was van bij de start een succes en bijna alle appartementen zijn verkocht. Enkel een aantal gelijkvloerse appartementen zijn nog te koop. Ook de bewoners van de gelijkvloerse verdieping kunnen genieten van een eigen terras. Deze zijn met een halve meter verhoogd ten opzichte van het straatniveau, op die manier is hun privacy gegarandeerd.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

In het grensoverschrijdende havengebied North Sea Port zal binnen de vier jaar via een pijpleiding waterstof worden getransporteerd over de landsgrens. Gasunie, Fluxys en de haven gaan samenwerken om de Nederlandse en Belgische[…]

Noordzee moet vier keer zoveel windenergie leveren

Noordzee moet vier keer zoveel windenergie leveren

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Ontharding Hollebeekvallei in hartje Antwerpen op komst

Ontharding Hollebeekvallei in hartje Antwerpen op komst

Meer artikels