Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Cores start werken Reepkaai

Gerelateerde onderwerpen :

Cores start werken Reepkaai

Aan de Leieboorden in Kortrijk, naast Campus AZ Groeninge, ontwikkelt projectontwikkelaar en stadskernbouwer Cores Development het nieuwbouwproject Reepkaai, een gracieus project met 38 comfortabele appartementen en negen riante penthouses. Volgens de planning zal het nieuwe gebouw midden 2017 volledig opgeleverd worden. M2 architecten van Philip Mortelmans tekende de plannen.

Cores Development uit Wilrijk sloopt het uitgeleefde appartementsgebouw uit de jaren '50 van vorige eeuw en trekt een nieuw beeldbepalend gebouw met een tijdloze architectuur op. Het gebouw krijgt een gemeenschappelijke binnenruimte met twaalf parkeerplaatsen en fietsenbergingen. Ondergronds zal er plaats zijn voor 50 wagens.

Op dit moment zijn de afbraakwerken in volle gang. Het einde van de sloop is voorzien voor begin juni. 'Meteen na de afbraakwerken starten we met de beschoeiing. Het projectgebied bevindt zich immers op een 'eilandje' tussen de twee armen van de Leie en de beschoeiing zorgt ervoor dat zeker geen water in de bouwput voor de ondergrondse parkeergarage loopt. Na de bouwvakantie beginnen we met de grondwerken en de paalfunderingen. Eind dit jaar zouden de kelder en het gelijkvloers in ruwbouwfase afgewerkt moeten zijn', vertelt Ruben Cremmery, directeur der werken bij Heijmans.

Het totale project bestaat uit 47 wooneenheden. De verkoop was van bij de start een succes en bijna alle appartementen zijn verkocht. Enkel een aantal gelijkvloerse appartementen zijn nog te koop. Ook de bewoners van de gelijkvloerse verdieping kunnen genieten van een eigen terras. Deze zijn met een halve meter verhoogd ten opzichte van het straatniveau, op die manier is hun privacy gegarandeerd.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Op de vroegere Remco-site in Gent begint de ontwikkeling van het stadsvernieuwingsproject Jardin G. Daarmee krijgt het Dr. Guislainmuseum een nieuwe overbuur. Cores Development ontwikkelt er een gevarieerd woonaanbod bestaande uit twee[…]

Beliris renoveert 80 appartementen in Anderlecht

Beliris renoveert 80 appartementen in Anderlecht

KU Leuven bouwt nieuwe campus in het Pachecogebouw in Brussel

KU Leuven bouwt nieuwe campus in het Pachecogebouw in Brussel

Geen vergunning voor gascentrale in Dilsen-Stokkem

Geen vergunning voor gascentrale in Dilsen-Stokkem

Meer artikels