Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Cordeel Group neemt Elektrotechniek Van Hecke over

Gerelateerde onderwerpen :

,
Cordeel Group neemt Elektrotechniek Van Hecke over

Vanaf l.: Peter Van Hecke, Erik Groes en Ann Dossche.

Elektrotechniek Van Hecke uit Evergem gaat samenwerken met Imtech Belgium, een multi-technisch installatiebedrijf dat behoort tot de Belgische bouwgroep Cordeel. Het voltallige team van Elektrotechniek Van Hecke blijft aan boord.
Elektrotechniek Van Hecke (EVH) verzorgt sinds 1993 elektrotechnische installaties voor de industrie en kmo’s in de North Sea Port, de streek rond Gent-Zeehaven en Terneuzen. De uitdagingen op de huidige markt werkten een nieuwe samenwerking in de hand:
“De elektrificatie van het voertuigenpark en de onomkeerbare vergroening van de industrie noopten EVH ertoe om op zoek te gaan naar een sterke partner, om een alliantie mee te sluiten en de groei te verzekeren”, aldus Peter Van Hecke, CEO van EVH.
 
Kwantumsprong
 
Zopas werd een akkoord gesloten waarbij Imtech Belgium, onderdeel van de Cordeel Group, de aandelen van EVH overnam. Bij de overname werd beslist dat het voltallige team met zowat 40 medewerkers van EVH aan boord blijft. Peter Van Hecke wordt gedelegeerd bestuurder en CEO en ziet grote opportuniteiten: “We zijn overtuigd dat we een enorme kwantumsprong kunnen maken onder de vleugels van Cordeel Group, die we alleen nooit zouden kunnen realiseren. We zijn uitermate complementair. De ondersteuning in O&O en in verschillende facilities als Legal en IT van de Cordeel-groep zal ervoor zorgen dat wij de grote uitdagingen bij onze klanten met vertrouwen zullen kunnen realiseren.”
 
Ook Erik Groes, CEO van Imtech Belgium, is erg opgetogen: “Het gebied rond Gent-Zeehaven was voor ons een blinde vlek. Met het sterke technische team van EVH zal Cordeel Group ook hier de vleugels uitslaan en een totaaloplossing bieden aan een sterk groeiende industriële regio.”
 
Elektrotechniek Van Hecke uit Evergem startte in 1993 en staat in voor ontwerp, montage en onderhoud van industriële elektrische installaties en bordenbouw. Cordeel Group is een onafhankelijk familiebedrijf met meer dan 1.600 medewerkers en een omzet van 800 miljoen €.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Premieverlies dreigt door langere leveringstermijnen zonnepanelen

Premieverlies dreigt door langere leveringstermijnen zonnepanelen

Talrijke pv-installateurs hebben klanten die het hogere premiebedrag waarop ze hadden gerekend dreigen te verliezen omwille van de huidige leveringsproblemen van omvormers en zonnepanelen. Volgens Nelectra, de beroepsfederatie voor de[…]

19/09/2022 | SHVAC & ElectroZonnepanelen
Ventilatiespecialist Aldes neemt sectorgenoot Aereco over

Ventilatiespecialist Aldes neemt sectorgenoot Aereco over

Engels Group verhuist naar distributiecentrum in Malle

Engels Group verhuist naar distributiecentrum in Malle

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Meer artikels