Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Containers Maes koopt 38ste Scania in vier jaar tijd

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Containers Maes koopt 38ste Scania in vier jaar tijd

Yves Maes (r.) en Scania Account manager Frank Lurquin (l.) van dealer Buga

Containers Maes uit Tessenderlo heeft zopas acht nieuwe Scania’s in gebruik genomen. Met deze investering komt het totale aantal Scania’s in de vloot op bijna 40 te staan. “De hoge restwaarde, het lage brandstofverbruik en de degelijke kwaliteit zijn voor mij cruciale punten”, aldus zaakvoerder Yves Maes.

Containers Maes is sinds de oprichting in 2003 als kleine onderneming gegroeid tot één van de grootste spelers in België in inzameling en verwerking van bouw- en sloopafval. Zaakvoerder Yves Maes, Limburgs Jong Ondernemer van het Jaar 2014, rekent voor deze activiteiten op een modern wagenpark en installaties die aangepast zijn aan de noden van morgen.
 
Ongeveer 40 Scania’s maken deel uit van een zeer divers wagenpark met verschillende cabinetypes (S, R en G-serie) en motorisaties (13-liter & V8 16-liter) en uitvoeringen (4x2, 4x4 en 6x4). “Dit komt doordat onze activiteiten ook erg uiteenlopend zijn”, pikt Yves Maes in. “We gebruiken de compacte 6x4-wagens om afval op te halen bij onze klanten; vaak op onverharde werven De 6x2-vuilniswagens daarentegen ledigen rolcontainers en rijden enkel over de weg. Na de sortering van het afval voeren de trekkers met walking floor-opleggers vrachten van 90 tot 100 m³ af voor verdere verwerking. Naar de stortplaatsen rijden we met onze 4x4-wagens omdat het soms echt wel nodig is. De Scania’s zijn hier trouwens heel sterk in.”

“Het allerbelangrijkste? De betrouwbaarheid van de voertuigen. Vooral in de bouwsector, waarin wij actief zijn, is service heel belangrijk. Je moet heel snel kunnen handelen. We kiezen daarom steeds voor jong materieel en vervangen om de drie tot vier jaar onze vloot. De Scania’s zijn degelijk en hebben weinig last van mankementen of gebreken. Bovendien staan ze bekend om hun lage brandstofverbruik. Toch wel belangrijk als je dagelijks 200 tot 300 liter tankt per vrachtwagen. Ook de hoge marktwaarde van de Scania’s bij latere doorverkoop is voor ons interessant”, gaat Maes verder.
 
Door enkele recente overnames zien we verschillende kleuren rondrijden in het wagenpark. “Ik moet toegeven dat de wagens echt wel eyecatchers zijn. Vooral de geelkleurigen worden door iedereen gezien. Ze zijn een beetje ons uithangbord.”
 
Containers Maes kocht alle wagens aan via Scania Finance. “Een topservice. Onze contactpersoon woont in de buurt en springt regelmatig binnen. Het is vertrouwelijk en vooral heel gemakkelijk. We gaan de komende periode zeker nog investeren in ons wagenpark, ook in tijden van corona. We groeien nog steeds elk jaar en verwachten dan ook dat de situatie zich snel zal herstellen”, besluit zaakvoerder Yves Maes.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Volvo Trucks laat klant elektrische bouwvoertuigen testen

Volvo Trucks laat klant elektrische bouwvoertuigen testen

Volvo Trucks start deze maand met livetests van twee volledig elektrisch bouwvoertuigen voor zwaar gebruik door bouwmaterialenleverancier Swerock. Hiermee wil het bedrijf tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar transport met minder lawaai en[…]

20/10/2020 | TransportInnovatie
36 miljoen € voor zes Vlaamse transportprojecten

36 miljoen € voor zes Vlaamse transportprojecten

Ford heeft eigen schermen voor Transit en Tourneo

Ford heeft eigen schermen voor Transit en Tourneo

Addax heeft elektrische bestelwagen met N1-homologatie

Addax heeft elektrische bestelwagen met N1-homologatie

Meer artikels