Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

ConstruBus promoot bouwsector in België

ConstruBus promoot bouwsector in België

De ConstruBus is een nieuw voertuig dat je vanaf deze maand op de Belgische wegen kan zien rijden. De bus, een initiatief van de sectorale partners van de bouwsector, werd ontworpen en ingericht als promotie-instrument voor de bouw in het algemeen. Concreet moet de nieuwe bus het imago helpen verspreiden van een dynamische en innovatieve bouwsector.

Met deze investering willen de sectorale partners een verhoogde aanwezigheid en een betere zichtbaarheid van de bouw op het terrein genereren, maar ook werken aan een betere bekendheid van de middelen en mogelijkheden die geboden worden aan de verschillende doelgroepen van de bouwsector. Dat zal gebeuren tijdens de vele acties ter promotie van Constructiv en de sociale partners van de bouw.

De voornaamste opdrachten van de ConstruBus zijn de promotie van de bouwsector via het verwelkomen van jongeren en door een verhoogde aanwezigheid tijdens bouwgerelateerde evenementen. Zo zal de ConstruBus proactief naar scholen gaan voor de organisatie van VCA-examens voor leerlingen in bouwrichtingen, maar ook voor arbeiders die al in een bedrijf aan de slag zijn.

Op basis van de cijfers van de voorgaande jaren is het de bedoeling om voor het schooljaar 2019-2020 driehonderd VCA-examensessies te organiseren dankzij de ConstruBus. Dit is bijzonder belangrijk, want een werknemer die slaagt voor het VCA-examen, toont aan dat hij in staat is om de activiteiten waarvoor hij gemachtigd is uit te voeren zonder risico. Het behalen van een VCA-certificaat door de werknemer draagt dus bij aan een betere kwaliteit van de geleverde prestaties in veilige omstandigheden en dus ook aan een betere kwaliteit van de bedrijven en van de sector in het algemeen. 

De ConstruBus zal ook dienen als ontmoetingsplaats voor acties die passen binnen het kader van de opdrachten van Constructiv en zijn partners. Daarbij gaat het in het bijzonder om acties van Constructiv of de sociale partners die bijdragen aan de zichtbaarheid van de sector, de ondersteuning van het competentiebeheer door de promotie van diverse opleidingen, publicaties, enz.

Ook de ondersteuning van beroepsinschakeling door deelname aan bouwbeurzen, initiatieven in samenwerking met andere sectorale partners en ondersteuning van het welzijn op het werk door de boodschappen van de welzijnscampagnes van Constructiv en de bijbehorende producten uit te dragen, behoren tot de taken waarvoor de ConstruBus zal worden ingezet.

Er werd gekozen voor een ecologisch verantwoord voertuig. De ConstruBus werd modulair ontworpen zodat de binnenruimte aangepast kan worden in functie van het type opdracht. Aan boord bevinden zich tafels en comfortabele stoelen zodat de ConstruBus naar wens kan ingericht worden als aangepaste examenruimte, vergaderruimte en ontmoetingsruimte voor evenementen.

De bus kan tevens omgevormd worden tot een kantoor waar adviseurs infosessies kunnen organiseren waarbij bezoekers nuttige informatie kunnen krijgen over studierichtingen, toeleiding en welzijn op het werk in de bouwsector. De ConstruBus is uitgerust met de nieuwste technologieën, zoals informaticatoepassingen en VR-brillen.     

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Transport- en logistieke sector ziet omzet fors dalen

Transport- en logistieke sector ziet omzet fors dalen

De actuele viruscrisis slaat economisch en financieel diepe wonden, al verschillen de gevolgen per sector. De Federatie van Belgische Transporteurs (Febetra) maakt een stand van zaken op voor de transport- en logistieke sector. Daarvoor gebeurde[…]

Nieuwe voorzitter Confederatie Bouw Limburg

Nieuwe voorzitter Confederatie Bouw Limburg

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Fema: 'bouwhandel mag toonzalen en shops openen'

Fema: 'bouwhandel mag toonzalen en shops openen'

Meer artikels