Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Confederatie Bouw Limburg streeft naar groei op alle vlakken

Confederatie Bouw Limburg streeft naar groei op alle vlakken

“Met de oprichting van de vzw LimBIM willen we de digitale revolutie in onze sector versnellen en alle bouwprofessionals in Limburg aan het BIMmen krijgen”, glunderde Erik Keijers.

Zowat 200 aanwezigen blikten samen terug op een buitengewoon 2018 tijdens de Winter(VIP)drink van de Confederatie Bouw Limburg op donderdag 13 december in de Bouwcampus in Diepenbeek. Ben Voortmans, lid van de raad van bestuur van Jong CBL, toonde zich een geboren veilingmeester tijdens de veiling voor het goede doel (vzw De Kleine Prins) van een kunstwerk van Greet Lenz, die de kunstwerken in de Bouwcampus verzorgde. Sabine Pannemans en Lode Colson, zaakvoerders van CKS bvba uit Dilsen, bleken uiteindelijk de hoogste bieder.

Erik Keijers, voorzitter van de Confederatie Bouw Limburg, vroeg in de eerste plaats een minuut stilte voor bestuurder Jos Bijnens, de gedelegeerde bestuurder van bouwbedrijf Reynders nv die op 29 november plots was overleden. “Jos was een erg sympathieke en goedlachse man, wiens eenvoud hem enorm sierde. Hij was zeer actief in onze organisatie”, treurde hij.

Keijers noemde zichzelf een zeer fiere voorzitter. “Exact één jaar geleden zijn we verhuisd naar de Bouwcampus, waar tijdens het afgelopen jaar een heleboel activiteiten voor de eerste keer hebben plaatsgevonden. In 2019 vieren we bovendien het honderdjarige bestaan van de Confederatie Bouw Limburg, die op 1 juni 1919 is gestart als kleine vereniging van lokale aannemers en vandaag is uitgegroeid tot de meest representatieve werkgeversorganisatie voor de bouw in Limburg en op nationaal vlak, met meer dan duizend leden”, straalde hij.

Het thema voor 2019 is groei in de ruimste zin van het woord: groei van de opleidingen, infosessies en leertrajecten; groei in kwalitatieve leden; en groei in innoveren/transformeren/digitaliseren in de bouw. “Een primeur voor deze avond is de oprichting van de vzw LimBIM, waarmee we de digitale revolutie in onze sector willen versnellen en alle bouwprofessionals in Limburg aan het BIMmen willen krijgen. De Confederatie Bouw Limburg  blijft zich volop inzetten om de bouwsector toekomstgericht te ondersteunen. We gaan altijd voor net dat niveau hoger of dat stapje meer. Ook in 2019 hopen we iedereen talrijk te mogen ontvangen voor onze diverse opleidingen, meetings, leertrajecten, infosessies of gewoon voor een luisterend oor of klankbord”, besloot Erik Keijers, die de aanwezigen nog een fantastisch, schitterend, sprankelend en boeiend 2019 vol vreugde, vriendschap, gezondheid en geluk toewenste.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Netwerken en innovaties ontdekken op InterSolution

Netwerken en innovaties ontdekken op InterSolution

Na een jaar afwezigheid kan in januari InterSolution, de vertrouwde jaarlijkse afspraak voor de solarprofessional, hopelijk opnieuw in alle veiligheid doorgaan. Intussen al voor de tiende keer zal InterSolution, dé netwerk- en vakbeurs[…]

Woensdag eerste Digital Construction Day

Woensdag eerste Digital Construction Day

AFAS en Starring Jane brengen digitalisering in de bouw bij een heerlijk inspiratiedinner

AFAS en Starring Jane brengen digitalisering in de bouw bij een heerlijk inspiratiedinner

Digitalisering in de bouwsector blijft groeien

Digitalisering in de bouwsector blijft groeien

Meer artikels