Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Confederatie Bouw Limburg scoort in Cristal Arena met tweede Bouwtrainingsdag

Gerelateerde onderwerpen :

Confederatie Bouw Limburg scoort in Cristal Arena met tweede Bouwtrainingsdag

Liefst duizend Limburgse werknemers van veertig bouwfirma's namen op maandag 4 januari, de eerste dag na de winterbouwvakantie, deel aan de tweede editie van de Bouwtrainingsdag, een groots opleidingsevent van de Confederatie Bouw Limburg in de Cristal Arena van KRC Genk (foto). De Confederatie Bouw Limburg gaf er hen gelijktijdig een hele dag opleiding om hun kennis op te krikken en hun flexibiliteit te vergroten.

De Confederatie Bouw Limburg beseft maar al te goed dat een bouwherstel van groot belang is voor de tewerkstelling. Van oktober 2011 tot oktober 2015 gingen in de Limburgse bouw 1.433 jobs voor bouwarbeiders verloren, niet in het minst door concurrentie van buitenlandse firma's. Daarom moet de bouwactiviteit opnieuw aangezwengeld worden en moet tegelijk werk worden gemaakt van eerlijke concurrentieverhoudingen. De werknemers in de bouw op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen en hen wapenen voor de toekomst is hierbij een must.

Het ondernemerschap in de bouw heeft de voorbije jaren een sterke evolutie doorgemaakt. De uitdagingen waarmee de sector vandaag geconfronteerd wordt, zijn groot, belangrijk en moeilijk op te lossen. Oude bouwmethodes, modellen en managementstijlen botsen op hun limieten. Gelukkig slagen vele bedrijven erin om op een creatieve manier om te gaan met deze uitdagingen. Nog nooit was het voor hen zo belangrijk om zowel hun core business als hun managementstijl te evalueren en nieuwe antwoorden te formuleren.

Toekomstgerichte ondernemingen moeten vandaag niet alleen sterke producten en diensten ontwikkelen, maar tezelfdertijd blijven innoveren en aan een totaalpakket bouwen om zich te wapenen voor het nieuwe jaar. Hiertoe konden ze alvast een goeie aanzet geven tijdens deze Bouwtrainingsdag, die streefde naar een opwaardering van de kennis van Limburgse bouwwerknemers via bouwspecifieke opleidingen. Diezelfde avond vond opnieuw de VIP-drink plaats, een atypische nieuwjaarsreceptie die werd ingeleid door Virginie Claes en Erik Keijers, voorzitter van de Confederatie Bouw Limburg, en waarbij Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen als gastspreker fungeerde. Hierover berichten we nog uitgebreid in een volgende editie.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

De beursgenoteerde investeringsmaatschappij Gimv wil een groep van installatiebedrijven uitbouwen en werkt daarvoor samen met Lenaerts/LVR uit Houthalen-Helchteren en ABN Klimatisatie uit Munsterbilzen. De drie partners gaan op zoek naar[…]

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Meer artikels