Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Confederatie Bouw Limburg en De Ceuster strijden samen tegen arbeidsongevallen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Confederatie Bouw Limburg en De Ceuster strijden samen tegen arbeidsongevallen

De Confederatie Bouw Limburg verwelkomt De Ceuster als nieuwe structurele partner. Davy De Ceuster ondertekende samen met Chris Slaets, directeur van de Confederatie Bouw Limburg, de partnerovereenkomst. Samen willen ze de veiligheid op de bouwwerven verhogen.

“De Belgische bouwsector telt jaarlijks 14.600 arbeidsongevallen. Per dag betreuren we 56 ongevallen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Er valt helaas ook één dodelijk slachtoffer per maand. Deze cijfers zijn onaanvaardbaar", stelt Chris Slaets.

“Vaak voorkomende ongevallen zijn valpartijen van grote hoogte, machines met bewegende delen die mensen ‘grijpen’, het verlies van controle over een machine of gereedschap, aanrijdingen en vallende objecten”, legt Davy De Ceuster uit.

"Als we echt iets willen doen aan de veiligheid op de bouwwerven moeten we iedereen scholen en bijscholen om de nodige praktijkervaring met grote bouwkranen op te doen”, vindt Chris Slaets.

Het partnership met De Ceuster past perfect binnen de Safety My Priority-campagne van de Confederatie Bouw die mikt op een bewustmaking die ons land op termijn naar de top vijf van Europese landen met het minste arbeidsongevallen moet loodsen."Het aantal bouwongevallen blijft immers te hoog. Wij zijn er als Confederatie Bouw Limburg van overtuigd dat de extra dienstverlening die we via De Ceuster aan onze leden kunnen aanbieden voor een extra ondersteuning naar preventiebeleid zorgt. Dit aanbod van diensten vult de behoefte in waar onze bouwbedrijven een dagelijkse nood aan hebben”, aldus Chris Slaets.
 
“Het aantal ongevallen hangt namelijk samen met het niveau van het preventiebeleid van ondernemingen, en dat is sterk verbeterd op basis van de geleverde inspanningen. En er zijn heel wat werkgevers die al grote inspanningen doen. Maar de nood aan sensibilisering en informatie blijft. Werknemers kunnen natuurlijk alleen maar veilig handelen als ze voldoende opleiding krijgen", vult Davy De Ceuster aan.

De Confederatie Bouw Limburg stelde tevens de nieuwe opleiding ‘snelopbouwkraan’ voor, die tot stand komt dankzij de nieuwe structurele partner De Ceuster. De snelopbouwkraan zal gedurende de winterperiode, het ideale moment voor de arbeiders om een opleiding te volgen, op de Bouwcampus staan.

De Ceuster vervoegt Adlex, Deloitte, Delorge, Federale Verzekeringen, Group S, ItzU, KPD, Luminus, Mensura en Palmaers als structurele partners van Confederatie Bouw Limburg.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

DCA doet warme oproep naar collega-bouwbedrijven

DCA doet warme oproep naar collega-bouwbedrijven

Bij bouwbedrijf DCA uit Beerse blijft momenteel het grootste deel van de werknemers aan de slag en worden zo goed als alle bouwwerven open gehouden. De bouwonderneming doet ook een warme oproep naar alle collega’s in de bouwsector om voort[…]

Regie der Gebouwen schenkt beschermingsmateriaal aan ziekenhuizen

Regie der Gebouwen schenkt beschermingsmateriaal aan ziekenhuizen

Veiligheidsregels nodig voor aannemers in ziekenhuizen

Veiligheidsregels nodig voor aannemers in ziekenhuizen

Minister De Crem: bouwwerven worden niet gesloten

Minister De Crem: bouwwerven worden niet gesloten

Meer artikels