Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Concept Building & Services bouwt 86 woongelegenheden in Tongeren

Gerelateerde onderwerpen :

Concept Building & Services bouwt 86 woongelegenheden in Tongeren

In Tongeren werd de symbolische eerste steen gelegd van het bouwproject Heuveldal. Projectontwikkelaar Skyline Limburg is begonnen met de realisatie van een woonproject dat in een eerste fase 44 woningen en 42 appartementen van diverse types omvat. De bouwwerken van de eerste 18 woningen en 15 appartementen werden toevertrouwd aan Concept Building uit Dilsen-Stokkem.

Ondertussen zijn ook de onderhandelingen voor de volgende reeks appartementen en woningen van de eerste fase gestart. Deze werken beginnen in augustus.

Concept Building & Services is bezig aan een goed jaar en de vooruitzichten op middellange termijn zijn eveneens goed. Het verwacht dit jaar ongeveer 8 miljoen ' omzet te realiseren. Dit is het best gevulde orderboekje sinds de oprichting in 2007. Het bedrijf wil van zijn atypische groei in een krimpende markt gebruik maken om zich structureel te versterken en zo de huidige goede gang van zaken te consolideren.

'Met deze opdrachten is ons orderboekje inderdaad zeer goed gevuld ondanks de malaise in de bouw, maar wij gaan ondertussen niet stilzitten. Als het orderboekje vol is, moeten we gewoon een nieuw beginnen', lacht zaakvoerder Kurt Vaessen.

'Een paar maanden geleden raakte bekend dat we op de lijst staan van de 25 meest rendabele bouwbedrijven in Limburg en dit willen we zeker behouden. Ook willen wij een verschil maken inzake het respecteren van uitvoeringstermijnen en afspraken, die in de bouw al te vaak dode letter blijven. In vele dossiers zijn we zowel aannemer als coördinator van onderaannemers en leveranciers. Om goede partners te vinden en ze te houden, moeten we zorgen voor goede afspraken, correcte opvolging en betaling, kwaliteit op de bouwwerf en een nauwgezette administratieve afhandeling', aldus Kurt Vaessen.

Concept Building & Services heeft in de voorbije decennia met zaakvoerder Gerrit Vaessen, opgevolgd door zijn zonen Kurt en Raf, zijn strepen verdiend in de bouwsector. Sinds 2007 werkt het bedrijf als algemene aannemer voor de bouw van projecten in zowel de openbare als de privésector. Om zich aan te passen aan de grondige veranderingen in de bouwsector is Concept Building & Services al enkele jaren bezig met de evolutie van aannemer naar projectmanager.

'Onze mogelijkheden gaan dan ook al veel verder dan het louter bouwen; we zijn actief als volwaardige partner in het ontwerp, financieren, bouwen, renoveren, coördineren en realiseren van vastgoedprojecten in samenwerking met betrouwbare partners in architectuur, investeringen, (onder)aanneming, kwaliteitszorg, communicatie, enz.', besluit Kurt Vaessen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Cactus Muziekcentrum krijgt nieuwbouw

Cactus Muziekcentrum krijgt nieuwbouw

Cactus Muziekcentrum krijgt een nieuwbouw in Brugge. De bouw gaat van start op 3 november. De totale kost van dit project wordt momenteel geraamd op ongeveer 5,8 miljoen €. Zowel de Vlaamse overheid, de provincie West-Vlaanderen als de stad[…]

21/10/2020 | ProjectenArchitecten
Studenten gebruiken toekomstige huisvesting voor opleiding

Studenten gebruiken toekomstige huisvesting voor opleiding

Londerzeel zoekt ontwerper voor vrijetijdssite

Londerzeel zoekt ontwerper voor vrijetijdssite

Nieuwe campus voor Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen

Nieuwe campus voor Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen

Meer artikels