Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Complexe verwarmingsinstallaties nu heel eenvoudig en toekomstproof dankzij de Remeha Calenta Ace.

Complexe verwarmingsinstallaties nu heel eenvoudig en toekomstproof dankzij de Remeha Calenta Ace.

Een verwarmingsinstallatie uitwerken voor een appartement, woning of een grote villa is niet altijd een evidente opdracht. Meerdere circuits zoals vloerverwarming en radiatoren vragen vaak extra rekenwerk en een installatie van extra regelapparatuur. De geïntegreerde regeling bij de Calenta Ace van verwarmingsfabrikant Remeha biedt daar nu het antwoord. Deze compacte condenserende gaswandketel voorziet in een grote meerwaarde voor iedere installateur naar installatiegemak. Daarnaast is deze verwarmingsketel eveneens voorzien van een ingebouwd intelligent elektronicaplatform “eSmart” waardoor de Calenta Ace optimaal is voorbereid op een ‘connected’ omgeving.

Regeling impact op duurzaamheid

Wie bij moderne, innovatieve techniek denkt aan nog zuinigere cv-ketels, heeft slechts de helft van het geheel voor ogen. Zeker zo be¬langrijk - en steeds belangrijker - is de rege¬ling van de moderne energietoestellen. Juist bij het streven naar zuinigere en duurzame installatieconcepten wordt het belang en de impact van de regeling in verhouding steeds groter. Dit nieuwe elektronicaplatform maakt onderdeel uit van de nieuwe digitale wereld van Remeha en de Remeha Calenta Ace: eSmart. eSmart inside betekent dus meer dan alleen een slimme besturing van de ketel. Het staat voor de brede range aan digitale mogelijkheden die Remeha biedt en de komende jaren gaat bieden om haar toestellen slimmer en daar¬mee zuiniger te maken. eSmart gaat de combinatie aan met slimme thermostaten, gateways, interfaces en apps, zodanig dat een digitale snelweg ontstaat van de Remeha producten naar installateur en eindgebruiker. Naast de extra digitale mogelijkheden die hierdoor ontstaan, is er zelfs nog een verbetering in de comfortregeling doorgevoerd.

Enkel kwaliteit voor de installateur

Dat een moderne cv-ketel op een energiezuinige en comfortabele manier z’n werk moet doen staat vast. Maar nog belang¬rijker is dat hij dit ook op een betrouwbare manier doet. Bij de Calenta Ace is geen enkele concessie gedaan. Gekozen is voor uitsluitend hoog¬waardige componenten. De Hydro blokken zijn van messing en de warmtewisselaar behoeft niet meer gereinigd te worden doordat hij van een oppervlaktebehandeling is voorzien. De handige LED binnenverlichting, welke automatisch aangaat wanneer de frontmantel van de ketel wordt gehaald, en de witte isolatie zorgen voor een perfecte toegang en zichtbaarheid voor elk onderdeel. Ook is de ophangbeugel voorzien van een afneembare waterpas, wat de installatie vereenvoudigt. Alle componenten zijn ook vanaf de voorzijde bereikbaar, wat het onderhoud eenvoudiger maakt. De Calenta Ace is dus uitermate betrouwbaar: daarom biedt Remeha nu op elk model een uitgebreide garantie van maar liefst 5 jaar, geldig na een eenvoudige online registratie door de installateur. Meer informatie en voorwaarden op https://calenta.remeha.be.

Slimme ketel roept de installateur op

Een unieke optie is de automatische water (bij)vulinrichting die door de eSmart ketelbesturing wordt aangestuurd. Dit betekent dat de (bij)vulinrichting de installatie volledig automatisch op druk kan brengen en/of houden. Op deze intelligente wijze wordt er nooit te veel of te vaak (bij) gevuld. Dreigt dit toch te gebeuren dan geeft de ketel hiervan melding via zijn bedieningspaneel, maar ook via de nieuwe eTwist thermostaat en de eTwist app. De klant ont¬vangt bovendien een waarschuwing wanneer er te vaak is bijgevuld, wat betekent dat er wellicht meer aan de hand is. Het toestel kan zelfstandig adviseren om de installateur in te schakelen en de ketel vult dan alleen nog maar bij wanneer daarvoor expliciet toestemming wordt gegeven. Desgewenst kan ook voor een semiautomatische instel¬ling gekozen worden, waarbij altijd gevraagd wordt om toestemming, voordat er bijgevuld wordt.

Veelzijdig inzetbaar

De Calenta Ace is beschikbaar in verschillende versies en vermogens: Er zijn twee krachtige combi-toestellen, die zorgen voor verwarming en instant sanitair warm water: 28c (28 kW) en 40c (40 kW). Daarnaast brengt Remeha ook drie solo modellen (enkel verwarming) op de markt: 15s (15 kW) 25s (25 kW) en 35s (35 kW). Deze ketels zijn standaard voorzien van een driewegklep en aansluitingen voor tapwaterbereiding via een externe boiler zoals de Remeha Aqua Plus (125 liter) of Aqua Pro (100 tot 300 liter).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vlaamse ouderen blijven langer in eigen huis wonen

Publireportage

Vlaamse ouderen blijven langer in eigen huis wonen

Statistiek Vlaanderen houdt de ontwikkeling van de vergrijzing in Vlaanderen bij. Volgens de voorspelling telt het Vlaamse gewest in 2027 zo’n 1,8 miljoen 65-plussers. Dat zijn er ongeveer 288.000 meer dan in 2017. Het aantal ouderen groeit maar[…]

02/12/2021 |
Kiwa neemt sectorgenoot Vinçotte over

Kiwa neemt sectorgenoot Vinçotte over

Elia ontwikkelt mee autonome inspectie-robots

Elia ontwikkelt mee autonome inspectie-robots

Vanhout stapt met BuildUp in geavanceerde modulaire bouw

Vanhout stapt met BuildUp in geavanceerde modulaire bouw

Meer artikels