Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Compacte warmtepompoplossing

Rotex lanceert zijn meest compacte alles-in-één-oplossing: de nieuwe Rotex Lage Temperatuur Monobloc, die uitzonderlijk energierendement en betrouwbaarheid combineert met beduidend lagere werkingskosten. De nieuwe monobloc is 16% lichter en 17% kleiner dan zijn voorganger en is daarmee de meest compacte en energiezuinige warmtepomp-oplossing op de markt. Deze unit is beschikbaar in vermogens van 5 kW en 7 kW en zorgt voor watertemperaturen tot 55'C met een onklopbaar COP van bijna 5 (bij A7/W35), het hoogste energierendement voor dergelijke systemen. Deze monobloc heeft een groot modulatiebereik, waardoor hij efficiënt aan een brede reeks warmtevragen kan voldoen en bijna het hele jaar door op deellast kan werken.

De Rotex Monobloc is de perfecte warmtepomp-optie, daar hij kant-en-klaar wordt geleverd. Hij bevat een volledig afgesloten koelmiddelcircuit en moet enkel op de waterleidingen worden aangesloten. Deze unit bevat alle belangrijkste hydraulische elementen en de elektrische bedrading is erg simpel. Het systeem reduceert het risico op fouten, maakt een prijszetting eenvoudiger en brengt geen verborgen extra kosten met zich mee zoals aparte expansievaten of isolatiekleppen die de installatiekost kunnen opdrijven.

Het systeem biedt, in vergelijking met het vorige model, een hoger vermogen bij lagere omgevingstemperaturen en minder dan 10% daling in het vermogen bij een temperatuur van -2'C, wat helpt bij een correcte selectie van de warmtepomp. Dankzij zijn bescherming, die een betrouwbare werking en een stabiel vermogen bij temperaturen tot -25°C garandeert, zorgt deze monobloc het hele jaar door voor constante verwarming en warm water en vermindert hij het risico op onderhoudswerken bij koud weer.

Dankzij de compacte afmetingen van de unit kan Rotex tegemoet komen aan de vereisten van kleinere gebouwen, steeds compacter wordende woningen en plaatsen waar de ruimte beperkt is. Het toestel past bijna overal, zelfs onder vensterbanken of in kleine tuinen en is omwille van zijn beperkte grootte ook eenvoudig te vervoeren.

De nieuwe, moderne behuizing en witte afwerking zijn erg aantrekkelijk en de optionele noodverwarming biedt extra gemoedsrust aangezien deze op elk moment een ononderbroken werking garandeert. Het systeem is voorzien van een nieuwe, gebruiksvriendelijke besturing met achtergrondverlichting en eenvoudig te lezen tekst.

Speciaal voor het gebruik in sociale woningen werd ook een vereenvoudigde, erg gebruiks- en onderhoudsvriendelijk thermostaat ontworpen. Het systeem voldoet zo niet enkel aan de noden van vastgoedontwikkelaars en installateurs maar ook aan deze van aanbieders van sociale huisvesting.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Heraanleg wenkt voor kruispunt in Berchem

Heraanleg wenkt voor kruispunt in Berchem

Het uitgestrekte en complexe kruispunt van de Elisabethlaan met de Floraliënlaan in Berchem kreeg enkele jaren geleden een tijdelijke inrichting om het veiliger te maken. Nu is het definitieve ontwerp klaar.     Na de goedkeuring[…]

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Bouw Evergems zwembad start in 2022

Bouw Evergems zwembad start in 2022

Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw

Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw