Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Comfortabele en trendy container vervangt traditionele werfkeet

Gerelateerde onderwerpen :

,
Comfortabele en trendy container vervangt traditionele werfkeet

© MEDIALIFE.BE

De rommelige barakken en werfketen op bouwplaatsen zijn al lang vervangen door behoorlijk degelijke huisvesting waar de bouwarbeiders even kunnen verpozen en architecten met de projectleider kunnen vergaderen. Jansen The Building Company gaat nog een stapje verder en introduceert voor zijn personeel vernieuwende comfortcontainers, uitgerust met de nieuwste technologie, een playstation en zelfs een rooftop terras.
Zoals elke vakman weet zijn de werkomstandigheden in traditionele containers op bouwwerven niet altijd even comfortabel. Weinig lichtinval, slechte akoestiek, een somber interieur, koud in de winter en verzengend warm in de zomer…  Die situatie was al langere tijd een doorn in het oog van Nadia Jansen, de CEO van Jansen the Building Company.
 
Als bouwbedrijf gaan wij prat op comfort. We staan voor schoonheid en hoogwaardige afwerking in onze projecten. Ook ons hoofdkantoor in Zonhoven doet onze baseline ‘we create your comfort zone’ alle eer aan. Maar het leeuwendeel van onze collega’s vertoeft niet in ons hoofdkwartier. Ze staan met hun voeten in de klei, op één van onze vele bouwwerven. Daarom besloten we ook voor hen een aangename werkomgeving te creëren. Het zijn immers zij die het elke dag moeten waarmaken op het terrein”, vertelt Nadia Jansen.
 
De bouwonderneming vroeg aan zijn medewerkers hoe hun ideale werkplek er zou uitzien en ontwikkelden vervolgens eigen sfeervolle comfortcontainers. Die bevatten de nodige technologie, zijn superfuntioneel en bieden bovendien ook nog beleving.
 
In de comfortcontainers heerst een sfeer die het gevoel van een gezellig appartement benadert: huiselijk en warm, met houtprints in de meubels, een rode buitenkant en pistachegroen en terrazzo interieur. Op technologisch vlak zijn er zaken zoals wifi, een uitgestrekt smartboard en een kopieerapparaat voorzien. Het bedrijf verwerkt ook eigen producten zoals klimaateilanden en systeemwanden in de container.
 
Al heeft comfort niet altijd met hightech te maken. Een kast voor je werfschoenen, een kapstok aan de binnenkant van het toilet of een handige kraan om je laarzen af te spuiten: de kracht van een oplossing schuilt vaak in zijn eenvoud en gebruiksgemak. Ten slotte is er ook een ontspanningsruimte met een televisie, een playstation, een zetel met leeslamp en als paradepaardje het rooftop terras met buitensalon.
 
De eerste comfortcontainers werden reeds geplaatst op het terrein. Je vindt er eentje op de bouwwerf van Vaccinopolis in Antwerpen en aan Le Grand Hopital de Charleroi de Demain. Omdat ze volgens een plug & play-principe opgebouwd zijn kunnen ze na de voltooiing van het bouwproject gemakkelijk losgekoppeld, aangepast en vervoerd worden. 
 
Raf Thijs,(ploegbaas bij Jansen the Building Company, is één van de eerste vakmannen die mocht kennismaken met de comfortcontainer. “Voor de collega’s en mezelf is dit een droom. Dit initiatief zorgt ervoor dat we met de glimlach naar de bouwwerf trekken. Maar het brengt ons als groep ook dichter bij elkaar, omdat we ons op een comfortabele manier kunnen ontspannen”, reageert Thijs.
 
De container fungeert bovendien als een uit de kluiten gewassen naamkaartje, waarbij het bedrijf zich profileert als een aantrekkelijke werkgever voor nieuwe medewerkers, ervaart Kris Rutten, projectleider bij Jansen the Building Company.
 
“We horen positieve signalen van onze klanten en leveranciers omdat ze hier comfortabel kunnen vergaderen, een fatsoenlijke koffie kunnen drinken en in alle rust naar het toilet kunnen gaan. Ik denk inderdaad dat andere bouwvakmensen stiekem een tikkeltje jaloers zijn”, lacht Rutten.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Buiten werken tijdens de winter

Publireportage

Buiten werken tijdens de winter

Er zijn veel beroepen die in de winter zwaarder worden. Bouw- en constructiewerken, wegenwerken, de transportsector: stuk voor stuk moeten ze het barre winterweer trotseren. Wie tijdens de wintermaanden buiten aan de slag is, staat bloot aan[…]

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Publireportage

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Publireportage

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Deschacht biedt klanten gratis merkonafhankelijke BIM-bibliotheek

Interview

Deschacht biedt klanten gratis merkonafhankelijke BIM-bibliotheek

Meer artikels