Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Comfofix biedt snelste isolatie voor hellende daken

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Comfofix biedt snelste isolatie voor hellende daken

Comfofix, het nieuwe ‘pop-in systeem’ van Recticel Insulation, presenteert zich als de snelste isolatie op de markt.

© Arthur Los fotografie

Recticel Insulation stelt tijdens Batibouw in stand 304, hal 5 van Brussels Expo een assortiment nieuwe en interessante oplossingen voor. Zo is Comfofix een ‘pop-in’ concept om hellende daken langs binnen te isoleren.

Het beursthema van Batibouw is dit jaar ‘ervaring’: bezoekers krijgen de kans om het verschil tussen de producten zelf te zien en te voelen, zodat ze de juiste beslissingen voor hun projecten kunnen nemen. Tijdens de COP24-klimaatconferentie in het Poolse Katowice eind vorig jaar werden we er bovendien op gewezen dat we dringend maatregelen moeten nemen om energie te besparen en sneller over te stappen naar een koolstofarme maatschappij. De rol van efficiënte, duurzame isolatie is hierbij cruciaal.

Recticel Insulation tracht eigenaars van woningen en bedrijven de meest efficiënte, handige en duurzame oplossingen te bieden. Eén van de nieuwigheden die het tijdens Batibouw lanceert, is het ‘pop-in’ concept Comfofix. Deze baanbrekende isolatieplaten voor renovatie- en nieuwbouwprojecten met hellende daken zijn volgens het bedrijf het snelste en gebruiksvriendelijkste isolatiemateriaal in de sector: de platen worden op hun plaats geduwd en de klus is geklaard. Dankzij hun uitzonderlijke thermische prestaties is bovendien slechts één dunne laag isolatiemateriaal nodig. De isolatie past zo tussen de dakspanten, waardoor de klant plaats bespaart onder het dak. Het unieke ‘pop-in’ ontwerp zorgt ervoor dat de platen op hun plaats blijven zitten zonder te boren of te nieten en zonder schroeven of andere bevestigingsmaterialen.

Het materiaal is tevens schoon en veilig, zodat handschoenen en andere beschermende kleding niet nodig zijn. Omdat de oplossing in één laag, snel en zonder extra bevestigingsmateriaal of gereedschap wordt geplaatst, is dit systeem daarenboven erg kosteneffectief. En last but not least is dit energiebesparende ‘pop-in’ systeem ook gemaakt van gerecycleerde materialen, waardoor de afvalberg verkleint en dit product een milieuvriendelijke keuze vormt.

De stand van Recticel Insulation is zo ingericht dat bezoekers het proces en de voordelen van een volledig geïsoleerd huis zelf kunnen ervaren. Experts geven er ook tips en advies over het isoleren van hellende en platte daken, muren en vloeren en over akoestische isolatie. Elke categorie krijgt een eigen plek, zodat bezoekers alles zelf kunnen ontdekken en ter plaatse zoveel mogelijk kunnen leren.

Recticel Insulation ontwikkelt hoogwaardige oplossingen voor thermische en akoestische isolatie in de bouw. Het bedrijf kan bogen op meer dan zestig jaar ervaring en pionierswerk in de isolatiesector, waarmee het een sterke reputatie in heel Europa heeft opgebouwd. Recticel Insulation werkt volgens de filosofie ‘feel good inside’ en besteedt veel aandacht aan het dagelijkse comfort van elke klant. Zijn oplossingen en systemen zijn verkrijgbaar voor aannemers en doe-het-zelvers.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Batibouw uitgesteld tot mei 2022

Batibouw uitgesteld tot mei 2022

De organisatoren van publieksbouwbeurs Batibouw, die voorzien was van 19 tot en met 27 februari 2022, hebben in overleg met het exposantencomité besloten om deze, samen met de tezelfdertijd plaatsvindende vakbeurzen, uit te stellen tot[…]

01/12/2021 | Corona
Helft van de renovatieleningen dient om de woning 'groener' te maken

Helft van de renovatieleningen dient om de woning 'groener' te maken

Meer jobstudenten en vrouwen kozen in 2020 voor de bouwsector

Meer jobstudenten en vrouwen kozen in 2020 voor de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Meer artikels