Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Collecting Landscapes in deSingel

Gerelateerde onderwerpen :

Collecting Landscapes, georganiseerd door het Vlaams Architectuurinstituut, is de vierde tentoonstelling in de reeks Projecties. Ze is nog tot 7 juni te zien in deSingel Internationale Kunstcampus aan de Desguinlei 25 in 2018 Antwerpen, van woensdag tot zondag van 14 tot 18 u.

Het landschap verandert voortdurend, soms abrupt en soms onopgemerkt. Reeksen foto's van eenzelfde plaats verspreid in de tijd maken aanschouwelijk wat geografische kaarten vaak niet kunnen: de ruimtelijke gevolgen van verstedelijking, de aanleg van infrastructuur, natuur- en landschapsbeheer of de omslag van een productie- naar een consumptielandschap.

Zestig landschappen, oorspronkelijk in beeld gebracht door botanicus Jean Massart bij het begin van de twintigste eeuw, werden achtereenvolgens opnieuw gefotografeerd door Georges Charlier in 1980, door Jan Kempenaers in 2003 en 2004 en door Michiel De Cleene in 2014. Op de tentoonstelling is een selectie van deze beelden te zien.

De expo vormt het onderdeel van een langlopend onderzoek door Labo S (UGent) naar de transformatie van het Vlaamse landschap en bouwt voort op de tentoonstelling 'Recollecting Land­scapes' die in 2006 te bekijken was in het Gentse SMAK. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Aantal arbeidsongevallen in de bouw gedaald

Aantal arbeidsongevallen in de bouw gedaald

Het aantal arbeidsongevallen met minstens één dag arbeidsongeschiktheid, daalde in de bouw van 8.899 (in 2019) naar 7.678 (in 2020), dat is een afname met 14%. Dat blijkt uit een analyse van de Confederatie Bouw op basis van[…]

28/04/2022 | Vakopleiding
‘Noise Camera’ maakt steden stiller

‘Noise Camera’ maakt steden stiller

'Betere bescherming van slachtoffers arbeidsongeval'

'Betere bescherming van slachtoffers arbeidsongeval'

'Billijk loonakkoord voor arbeiders bouw'

'Billijk loonakkoord voor arbeiders bouw'

Meer artikels