Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Cohousing Projects begeleidt woongroepen

De drie Leuvense cohousinggroepen doen een beroep op Cohousing Projects om hen te begeleiden bij en doorheen het hele ontwikkelingsproces. Cohousing Projects is ook elders in Vlaanderen betrokken bij heel wat cohousingprojecten. Het is een coöperatieve vennootschap die een professionele dienstverlening voor cohousing aanbiedt.

Naast het verlenen van expertise aan groepen, overheden en grondeigenaars, wordt ook geïnvesteerd in geschikte sites voor het ontwikkelen van cohousingprojecten. Via de coöperatieve structuur kan iedereen meehelpen aan het realiseren van een groter cohousingaanbod in Vlaanderen. Elke aandeelhouder is mede-eigenaar en krijgt een stem op de algemene vergadering.

'Cohousing Projects begeleidt zowel particulieren, woongroepen als projectontwikkelaars. Een grond of pand verwerven blijft voor veel groepen een organisatorische nachtmerrie. Wij willen projecten mogelijk maken door gronden of sites mee te financieren met ons coöperatief kapitaal. We helpen ook met de zoektocht naar een site of pand, onderzoeken de haalbaarheid van deze locaties, stellen budgetten op en onderhandelen mee de contracten met de eigenaar. Tevens bieden we presentaties, workshops en opleidingen aan voor de overheid, verenigingen, adviesraden of onderwijsinstellingen', aldus zaakvoerder Federico Bisschop.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen