Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Cofinimmo verwerft twee nieuwe woonzorgcentra

Cofinimmo verwerft twee nieuwe woonzorgcentra

De beursgenoteerde vastgoedonderneming Cofinimmo verwerft twee nieuwe woonzorgcentra in België. Woonzorgcentrum Villa Batavia in Grimbergen heeft een waarde van ongeveer 20 miljoen euro; woonzorgcentrum La Colline bevindt zich in Mont-de-l’Enclus (Henegouwen) en kost ongeveer 5 miljoen euro. De uitbating zal gebeuren door Orelia.

De verwerving van de vennootschap die eigenaar is van de site in Grimbergen zal plaatsvinden na de bouwwerken die momenteel bezig zijn. Dit zal in principe in het eerste kwartaal van 2023 zijn. De verwerving van de Henegouwse site gebeurde door de inbreng in natura van de aandelen van een vennootschap. In dat kader geeft Cofinimmo 39.933 nieuwe aandelen uit.

Villa Batavia 

De bouwwerken van dit woonzorgcentrum gingen in 2021 van start en zouden begin 2023 beëindigd moeten zijn. De site zal 82 bedden voor zwaar zorgbehoevende senioren tellen en zal op termijn twee bestaande woonzorgcentra van de groep Orelia in Grimbergen vervangen (Ascot en Iris, die niet in het bezit van Cofinimmo zijn). 
 
Hierdoor zullen de residenten een beter wooncomfort kunnen genieten in moderne infrastructuren die in lijn zijn met de huidige normen. De totale oppervlakte van het geheel bedraagt ongeveer 6.100 m². Het gebouw wordt uitgerust zijn met een hybride verwarmingssysteem (gas- en lucht/waterwarmtepompen die eveneens het koelsysteem voeden), een ventilatiesysteem D voor het ganse gebouw, zonnepanelen en een parkeergarage met laadpalen voor elektrische voertuigen.

La Colline

Woonzorgcentrum La Colline ligt in een rustige wijk van de gemeente Mont-de-l’Enclus in Henegouwen, op 8 km van Ronse. Het telt 70 kamers voor zwaar zorgbehoevende senioren en vijf assistentiewoningen voor licht tot matig zorgbehoevende residenten. De totale oppervlakte van het geheel is ongeveer 6.000 m². De site werd met traditionele materialen gebouwd. Dit gebeurde in meerdere fasen, waarvan de recentste werd gerealiseerd in 2010. Men voorziet de plaatsing van zonnepanelen om de energie-efficiëntie te verbeteren.
 
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Studie over waardering vastgoed per stad of gemeente

Studie over waardering vastgoed per stad of gemeente

In een nieuwe studie onderzocht Belfius Strategic Research de lokale over- of onderwaardering van de Belgische huizenmarkt op basis van gegevens per stad of gemeente. De studiedienst bekeek ook welke kenmerken de vraagprijs van woningen het[…]

Matexi blijft op koers ondanks actuele uitdagingen in de bouwsector

Matexi blijft op koers ondanks actuele uitdagingen in de bouwsector

Gent wil aanbod studentenhuisvesting verhogen

Gent wil aanbod studentenhuisvesting verhogen

Woningent zoekt ontwerper voor sociaal woongebouw in Meulestede

Woningent zoekt ontwerper voor sociaal woongebouw in Meulestede

Meer artikels