Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Cofinimmo investeert in Nederlands en Spaans zorgvastgoed

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Cofinimmo investeert in Nederlands en Spaans zorgvastgoed

Het medische gebouw op de zorgcampus in Beugen (Nederland).

De specialist in huurvastgoed Cofinimmo blijft zijn portefeuille in zorgvastgoed uitbreiden. In Beugen (Nederland) verwerft het Belgische beursgenoteerde bedrijf een medisch gebouw op de zorgcampus van het Maasziekenhuis Pantein voor ongeveer 12 miljoen €. In Bilbao (Spanje) krijgt Cofinimmo voor zowat 9 miljoen € een nieuw gebouwd woonzorgcentrum in handen. Cofinimmo lijkt steeds meer te transformeren van kantorenspecialist naar een zorgvastgoedspeler.
Het medische gebouw in Beugen in de gemeente Boxmeer, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, ligt op 20 km ten zuiden van Nijmegen. Het maakt deel uit van de zorgcampus Boxmeer waar zich ook het algemeen Maasziekenhuis, de huisartsenpost Boxmeer en een grote parkeergarage bevinden. De campus biedt bijgevolg zowel algemene ziekenhuiszorg als academische en specialistische zorg.
 
Het gebouw met een oppervlakte van ongeveer 4.250 m² dateert van 2011 en beschikt over een A energielabel. Het ligt in een groenzone en is uitstekend bereikbaar zowel met het openbaar vervoer (bushalte op 100 m) als met de wagen (nabij grote invalswegen). In het gebouw zijn zowel de kantoren van het management en het personeel van het ziekenhuis als enkele acute zorgdepartementen (onder meer orthopedie en revalidatie) gehuisvest.
 
“Met de verwerving van deze ‘medical office building’, gelegen op een regionale zorgcampus in Nederland, illustreren we nogmaals onze strategie, die bestaat uit de verwerving van kwalitatieve zorggebouwen. Wij zijn eveneens zeer verheugd Stichting Pantein te mogen verwelkomen als nieuwe partner met een brede waaier van activiteiten in Nederland”, zegt Jean-Pierre Hanin, CEO van Cofinimmo.
 
Cofinimmo verwierf het gebouw op de zorgcampus via een dochtervennootschap voor ongeveer 12 miljoen €. Het complex is reeds verhuurd. Er werd een dubbel netto2 huurovereenkomst met een resterende looptijd van tien jaar met de woon- en zorgorganisatie Stichting Pantein afgesloten, die het gebouw reeds tien jaar in gebruik heeft. De huurgelden zullen jaarlijks geïndexeerd worden volgens de Nederlandse consumentenprijsindex. Het brutohuurrendement bedraagt ongeveer 6%.
 
Spanje
 
Ook in het Spaanse Bilbao investeerde Cofinimmo zopas in een nieuw gebouwd woonzorgcentrum. Hier gaat het om een investings van ongeveer 9 miljoen €. Het woonzorgcentrum is verhuurd aan de ORPEA groep, een van de belangrijkste zorguitbaters in Spanje.
Het nieuwe gebouwde woonzorgcentrum is gelegen in Bilbao, de hoofdstad van de provincie Biskaje en de grootste stad van de autonome gemeenschap Baskenland. Met een bevolking van meer dan één miljoen inwoners is Bilbao één van de dichtstbevolkte metropolen van Noord-Spanje.
 
Het gebouw dat Cofinimmo nu verwierf ligt in een woonwijk op 500 m van het Etxebarria park, een van de grootste groenzones van Bilbao gelegen op een van de hellingen die de stad omgeven. Er zijn winkels, twee scholen en een kliniek in de nabijheid. Dankzij de hoofdwegen van Bilbao en de talrijke aansluitingen op het openbaar vervoer (verscheidene bushaltes en metrostations) in de buurt, is het gemakkelijk bereikbaar met de auto, de bus en de metro.
 
Het gebouw heeft een oppervlakte van circa 5.000 m² en biedt 104 bedden, verspreid over een gelijkvloers en vijf verdiepingen. Het gebouw is uitgerust met de recentste technieken (bijvoorbeeld warmte-en koudeproductiesysteem bestaande uit twee gecentraliseerde condensatieketels en twee warmtepompen). Het pand heeft een energieprestatiecertificaat van niveau B.
 
Cofinimmo verwierf het nieuw gebouwde woonzorgcentrum via een dochtervennootschap. De totale investering bedraagt ongeveer 9 miljoen €. De bouw is afgerond en de oplevering vond plaats op het tijdstip van de verwerving. De dubbel netto1 huurovereenkomst met ORPEA groep heeft een looptijd van vijftien jaar. De huurgelden zullen geïndexeerd worden volgens de Spaanse consumentenprijsindex. Het brutohuurrendement is in lijn met de huidige marktvoorwaarden.
 
De ORPEA groep werd opgericht in 1989 en is een van de belangrijkste spelers ter wereld op het vlak van uitgebreide langdurige zorg (woonzorgcentra, ziekenhuizen voor middellang en psychiatrisch verblijf en thuiszorg). De groep is actief in 23 landen en baat 1.156 instellingen uit, samen goed voor meer dan 116.000 bedden. Het stelt meer dan 80.000 personen tewerk. In Spanje beheert de groep 87 instellingen, gaande van woonzorgcentra tot dagcentra en psychiatrische klinieken. De instellingen zijn verspreid over het Spaanse grondgebied en bieden samen meer dan 14.300 bedden aan.
 
Cofinimmo verwerft, ontwikkelt en beheert al meer dan 35 jaar vastgoed. De vennootschap bezit een portefeuille die verspreid is over België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Spanje, Finland, Ierland en Italië met een waarde van ongeveer 5 miljard €. Cofinimmo heeft inmiddels een zorgvastgoedportefeuille van ongeveer 3 miljard € opgebouwd in Europa. Cofinimmo is genoteerd op Euronext Brussel. De totale beurskapitalisatie bedraagt ongeveer 3,9 miljard €.
Het nieuw gebouwde zorgcentrum in Bilbao (Spanje).

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Kapitaalsverhoging voor Home Invest Belgium

Kapitaalsverhoging voor Home Invest Belgium

Het beursgenoteerde Home Invest Belgium, gespecialiseerd in de verhuur van residentieel vastgoed, gaf 1.417.770 aandelen uit en verhoogde daarmee het kapitaal met 30 miljoen euro.  De aandelen werden geplaatst tegen 21,16 euro per stuk, een[…]

Vlaanderen wil met private sector sociale woningen bouwen

Vlaanderen wil met private sector sociale woningen bouwen

Huis te koop in twee werelden

Huis te koop in twee werelden

We Invest opent kantoren in Vilvoorde en Heist-op-den-Berg

We Invest opent kantoren in Vilvoorde en Heist-op-den-Berg

Meer artikels