Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Cofinimmo breidt zorgvastgoedportefeuille flink uit

Gerelateerde onderwerpen :

,
Cofinimmo breidt zorgvastgoedportefeuille flink uit

De vastgoedvennootschap Cofinimmo verwerft alle aandelen van een vennootschap die een bouwgrond in Juprelle (provincie Luik) bezit. Op deze grond wordt nieuw woonzorgcentrum gebouwd. Het budget voor deze investering, de bouwgrond en de bouwwerken inbegrepen, bedraagt ongeveer 19 miljoen €. De bouwwerkzaamheden zullen binnenkort beginnen. De oplevering van het project is gepland in het derde kwartaal van 2023.
Het toekomstige woonzorgcentrum zal deel uitmaken van een woonzorgcampus waar ook assistentiewoningen zullen voorzien worden, en zal gelegen zijn nabij het centrum van Juprelle. De bouw speelt in op de groeiende vraag in de streek naar bijkomende en moderne woonzorgcapaciteit voor zorgbehoevende senioren. Het nieuwe woonzorgcentrum zal ongeveer 119 bedden aanbieden, verspreid over een oppervlakte van circa 7.000 m².
 
Korian Belgium zal na de oplevering van de werken het woonzorgcentrum de komende 28 jaar uitbaten. De groep Korian is actief in Frankrijk, Duitsland, Italië, België, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk en telt internationaal meer dan 57.500 medewerkers en 525.000 patiënten en bewoners. Het woonzorgcentrum is reeds voorverhuurd. De huurgelden zullen geïndexeerd worden volgens de Belgische gezondheidsindex. Het brutohuurrendement bedraagt volgens Cofinimmo meer dan 4,5%.

Duitsland

Cofinimmo breidt ook uit in Duitsland waar het een bijna volledige meerderheid (95%) heeft vorworven in de Celenus Klinik an der Salza, een revalidatiekliniek in Bad Langensalza, in de deelstaat Thüringen. De conventionele waarde van het vastgoed voor de berekening van de prijs van de aandelen bedraagt ongeveer 22 miljoen €. Het centrum wordt uitgebaat door de groep Orpea.
 
“De verwerving van deze gerenomeerde revalidatiekliniek past perfect binnen onze groeistrategie in het Duitse zorgvastgoedsegment. Bovendien kunnen wij hierdoor ons partnerschap met de Orpea groep verder versterken. Wij onderhouden reeds lang goede relaties met deze belangrijke speler in de Europese zorgsector, zowel in Duitsland als in andere landen waar onze groep actief is”, aldus Jean-Pierre Hanin, de CEO van Cofinimmo.
 
Bad Langensalza, een stad met ongeveer 17.500 inwoners, staat bekend om zijn thermen, tuinen en bossen en zijn historische centrum. De site werd in 1998 gebouwd, heeft een oppervlakte van meer dan 11.000 m² en biedt 206 bedden. Het complex bestaat uit een hoofdgebouw en meerdere kleinere bijgebouwen. De kliniek beschikt ook over een sporthal, een zwembad en verscheidene technische ruimtes voor diverse therapeutische programma’s die ter plaatse worden aangeboden voor orthopedische, psychosomatische en osteologische aandoeningen.
 
De revalidatiekliniek ontvangt patiënten uit heel Duitsland voor psychosomatische behandelingen. Voor orthopedische en osteologische behandelingen komen 90% van de patiënten uit een regio van ongeveer 100 km rond Bad Langensalza met ongeveer 4,5 miljoen inwoners.
 
De groep Orpea werd opgericht in 1989 en is een van de belangrijkste Europese uitbaters van instellingen voor zorgbehoevenden. De groep is actief in 23 landen en baat 1.114 instellingen uit, samen goed voor meer dan 111.000 bedden. Orpea stelt meer dan 68.000 personen tewerk. In Duitsland beheert de groep 191 instellingen, gaande van woonzorgcentra tot dagcentra, revalidatieklinieken en psychiatrische klinieken. De instellingen zijn verspreid over het Duitse grondgebied en bieden samen meer dan 20.500 bedden aan. De eigenaar staat hoofdzakelijk in voor de onderhoudskosten van het dak en de structuur van het gebouw.
 
Cofinimmo verwerft, ontwikkelt en beheert al meer dan 35 jaar huurvastgoed. De vennootschap bezit een portefeuille die verspreid is over België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Spanje, Finland, Ierland en Italië met een waarde van ongeveer 5 miljard €. De Europese zorgvastgoedportefeuille is goed voor ongeveer 3 miljard €. Cofinimmo is beursgenoteerd op Euronext Brussel. Eind mei bedroeg de totale beurskapitalisatie van Cofinimmo 3,8 miljard €.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Gent verdubbelt subsidie voor energiezuinige renovatie huurwoningen

Gent verdubbelt subsidie voor energiezuinige renovatie huurwoningen

Woningeigenaars die aan kwetsbare huurders verhuren, kunnen vanaf 1 oktober op dubbel zoveel Gentse subsidies rekenen om hun huurwoning energiezuinig te renoveren. Voor de overige verhuurders stijgen de subsidies met een derde. De Gentse[…]

Ook sociale woningen in privaat bouwproject in Gent

Ook sociale woningen in privaat bouwproject in Gent

Nieuwe bestemming voor Damiaansite in centrum Leuven

Nieuwe bestemming voor Damiaansite in centrum Leuven

Stimuleringsprijs voor innovatieve woonideeën

Stimuleringsprijs voor innovatieve woonideeën

Meer artikels