Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Cofely Services tot 2030 actief bij NRB

Cofely Services zal de komende vijftien jaar instaan voor het onderhoud van drie datacenters en de kantoorgebouwen van ict-specialist NRB in Herstal. Het contract heeft een waarde van ongeveer 10 miljoen ' en is een verlenging van de huidige samenwerking tussen NRB en de Engie-dochter. NRB beschikt in Herstal over drie datacenters, samen goed voor een bruikbare oppervlakte van 1.500 m².

NRB wil in de toekomst energiezuiniger werken omdat het energieverbruik de belangrijkste variabele kost is voor een datacenter. Op korte termijn wil het bedrijf zijn stroomefficiëntie laten onderzoeken. Er wordt tevens geïnvesteerd in zogenaamd 'smart building management'. Daarbij wordt het beheer van de gebouwen gekoppeld aan big data-systemen en een dashboard met parameters zoals temperatuur, stroomvoorziening of luchtvochtigheid, zodat medewerkers in het controlecentrum bij problemen tijdig worden gewaarschuwd.

Cofely Services, een onderdeel van de Engie-groep (het vroegere GDF Suez) staat in België in voor het technische onderhoud van zowat 15.000 m² datacenteroppervlakte. De NRB Groep behoort tot de top vijf in de Belgische ict-sector. Het moederbedrijf werd in 1987 opgericht en omvatte oorspronkelijk de gedeelde it-afdeling van Ethias en een aantal nutsbedrijven.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Leuven introduceert nieuw protocol voor verkeersveilige bouwwerven

Leuven introduceert nieuw protocol voor verkeersveilige bouwwerven

De stad Leuven wil de hinder voor voetgangers, fietsers en rolstoelgebruikers bij bouwwerven beperken en werfomgevingen verkeersveiliger maken. Hiervoor werd een nieuw protocol uitgewerkt dat voortaan zal deel uitmaken van de vergunning voor de[…]

23/10/2021 | VeiligheidLeuven
Houben 'komt van de grond'

Houben 'komt van de grond'

Nieuw stadhuis Beringen geopend

Nieuw stadhuis Beringen geopend

Heylen vastgoed organiseerde een bootcamp voor nieuw personeel

Heylen vastgoed organiseerde een bootcamp voor nieuw personeel