Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Cofely Services tot 2030 actief bij NRB

Cofely Services zal de komende vijftien jaar instaan voor het onderhoud van drie datacenters en de kantoorgebouwen van ict-specialist NRB in Herstal. Het contract heeft een waarde van ongeveer 10 miljoen ' en is een verlenging van de huidige samenwerking tussen NRB en de Engie-dochter. NRB beschikt in Herstal over drie datacenters, samen goed voor een bruikbare oppervlakte van 1.500 m².

NRB wil in de toekomst energiezuiniger werken omdat het energieverbruik de belangrijkste variabele kost is voor een datacenter. Op korte termijn wil het bedrijf zijn stroomefficiëntie laten onderzoeken. Er wordt tevens geïnvesteerd in zogenaamd 'smart building management'. Daarbij wordt het beheer van de gebouwen gekoppeld aan big data-systemen en een dashboard met parameters zoals temperatuur, stroomvoorziening of luchtvochtigheid, zodat medewerkers in het controlecentrum bij problemen tijdig worden gewaarschuwd.

Cofely Services, een onderdeel van de Engie-groep (het vroegere GDF Suez) staat in België in voor het technische onderhoud van zowat 15.000 m² datacenteroppervlakte. De NRB Groep behoort tot de top vijf in de Belgische ict-sector. Het moederbedrijf werd in 1987 opgericht en omvatte oorspronkelijk de gedeelde it-afdeling van Ethias en een aantal nutsbedrijven.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Act&Sorb bouwt mdf-recyclagefabriek in Genk

Act&Sorb bouwt mdf-recyclagefabriek in Genk

Act&Sorb heeft in Genk zopas de eerste symbolische steen gelegd van een fabriek met bijhorend laboratorium. Dat had al veel eerder moeten gebeuren, want de bouw is al flink gevorderd. Het plechtige moment werd echter uitgesteld wegens de[…]

30/09/2020 | HoutRecyclage
Vlaamse regering lanceert relanceplan van 4,3 miljard €

Vlaamse regering lanceert relanceplan van 4,3 miljard €

Fusie DK Rental en Loxam België

Fusie DK Rental en Loxam België

"Aannemers moeten vaker hun mening durven geven"

"Aannemers moeten vaker hun mening durven geven"