Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Climatechno: perfect samenspel tussen vakbeurs en workshops

Climatechno: perfect samenspel tussen vakbeurs en workshops

De tweejaarlijkse vakbeurs Climatechno wordt dit jaar georganiseerd op woensdag 14 en donderdag 15 oktober in de Brabanthal in Leuven. Het is al de achtste editie van deze Belgische vakbeurs voor warmtepompen, airconditioning, koeling en ventilatie, die ook aandacht heeft voor ondersteunende diensten, toebehoren en opleiding. De beurs heeft de steun van heel wat beroepsverenigingen (UBF-ACA, WPAC, WPP, Ventibel, Fedelec, Bouwunie, NAV en ICS).

De organisatie heeft een bijzonder sterk ondersteunend programma uitgewerkt, waardoor een beursbezoek dubbel zo interessant wordt. Op vraag van bezoekers en exposanten zijn hiervoor de openingsuren van de beurs maximaal afgestemd op het randprogramma, zodat er niet moet gekozen worden tussen het ene of het andere. Op beide beursdagen gaan de deuren van de vakbeurs pas open om 12 u. Je kan de vakbeurs bezoeken tot 21 u. op woensdag (nocturne) en tot 19 u. op donderdag.

Randprogramma

Op woensdag 14 oktober is er in de voormiddag het jaarlijkse Warmtepomp Symposium van ODE Vlaanderen (voor programma en timing zie www.ode.be/warmtepompen). Op donderdag 15 oktober organiseert Syntra voor Bedrijven en Medewerkers (SBM) zes seminaries. Deelnemers kunnen drie lezingen en/of workshops kiezen die het best aansluiten op hun vakgebied of interesse: 1. STS-ventilatie of 'Wilt u voldoen aan de EPB-eisen' Welke maatregelen neemt u het best in de praktijk'', 2. 'De minimale eisen voor het vernieuwen van installaties in gebouwen' of 'Gebouwenbeheer en monitoring hand in hand met automatisatie in gebouwen en op hvac-installaties', 3. 'Warmtepompen en renovatie' of 'Energiebesparingsbelofte niet behaald' Wat zijn de juridische actiemogelijkheden'. Aansluitend op de theorie kunnen de deelnemers zich inschrijven voor een begeleide beurswandeling (pitchtour) over twee thema’s: Verwarming & warmtepompen of Ventilatie. Bedoeling van deze pitchtour is de deelnemer in een half uurtje te tonen waar ze moeten zijn voor de revolutionaire producten of vernieuwende technieken. Meer informatie over programma en inschrijvingen vind je op www.climatechno.be. Deze seminaries zijn betalend, maar doordat SBM erkend is als dienstverlener KMO-portefeuille voor de pijler advies kunnen deelnemers genieten van 50% korting via de KMO-portefeuille. Meer informatie of een aanvraag van de KMO-portefeuille bij Syntra West op 050 40 30 90.

Verschillende exposanten hebben beloofd om tijdens Climatechno uit te pakken met nieuwe producten of revolutionaire toepassingen te presenteren. Ook zullen verschillende primeurs, die eerder dit jaar op internationale vakbeurzen hun première kregen, voor de eerste keer naar België worden gebracht. Voor wie de productvoorstellingen en het interessante randprogramma nog geen voldoende reden vindt om een dagje uit te trekken om Climatechno te bezoeken, houdt de organisatie nog een troef achter de hand. Onder de voorgeregistreerde bezoekers worden een flink aantal mooie prijzen verdeeld, zoals Bosch-power tools, Vulcane Express 481-sets en twee Sortimo-bedrijfswageninrichtingen ter waarde van 4.000 '.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

De stad Hasselt gaat meer dan 3.000 gezinnen persoonlijk begeleiden in het verduurzamen van hun woning. De campagne startmetrenoveren.be omvat een complete aanpak op maat, van analyse tot werken, op een schaalgrootte die nog niet eerder werd[…]

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden