Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

CKSA bouwt nieuwe school in Hoboken

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
CKSA bouwt nieuwe school in Hoboken

De stad Antwerpen kocht in Hoboken een bouwgrond voor een nieuwe basisschool buitengewoon onderwijs. Als alles volgens plan verloopt zou de school in 2025 moeten openen. Om het nijpende tekort aan plaatsen in het buitengewoon onderwijs op te vangen wordt ook de capaciteit van De Leerexpert in de Columbiastraat vergroot. 

De bouwgrond bevindt zich ter hoogte van de Antwerpsesteenweg 195 en wordt in erfpacht aan het Centraal Katholiek Schoolcomité van Antwerpen (CKSA). Die zal er een nieuwbouwproject realiseren, namelijk een basisschool voor het buitengewoon onderwijs type 3 met plaats voor 175 leerlingen. Een deel van die kinderen komt van andere scholen, maar het gebouw is toch goed voor 35 nieuwe plaatsen. 
 
De Leerexpert in de Columbiastraat biedt vandaag buitengewoon onderwijs aan 180 kleuters en leerlingen van de lagere school (type basisaanbod en type 2), mede doordat er begin dit jaar reeds 35 type 2-plaatsen als noodcapaciteit bij werden gecreëerd. 
 
Zodra de stedelijke basisschool Sportomundo verhuist naar het nieuwe schoolgebouw aan de Santiagostraat, komt er extra ruimte vrij in de Columbiastraat. De stad en het Stedelijk Onderwijs willen deze ruimte benutten om meer capaciteit in het buitengewoon basis- en secundair onderwijs te creëren. De noodcapaciteit die Stedelijk Onderwijs begin dit schooljaar oprichtte, vindt hier een definitieve stek. 
 
Volgens de huidige plannen zal de schoolcampus in 2029 volledig gebruiksklaar zijn. Er zullen in totaal 105 extra kinderen (type 2 en type 9) terecht kunnen in de basisschool en 104 extra jongeren in de secundaire school (OV1 en OV2). De 35 plaatsen in de basisschool die begin dit jaar bij gecreëerd werden, zijn hierbij inbegrepen. In de campus aan de Columbiastraat kunnen dan in totaal 354 leerlingen terecht. 
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

In het nieuwe businesspark Rameis, net naast afrit 3 van de E411 in Maleizen (Overijse), heeft bouwbedrijf Mathieu Gijbels de eerste drie gebouwen opgeleverd. In augustus begint de bouw van kantoren en magazijnen voor vier nieuwe bedrijven. In[…]

29/06/2022 | Ondernemingen
Nieuwe schoolcampus in Laken

Nieuwe schoolcampus in Laken

DEME werkt mee aan productiesite voor groene waterstof in Oman

DEME werkt mee aan productiesite voor groene waterstof in Oman

Antwerpen creëert nieuwe stadsdelen aan rand Ringparken

Antwerpen creëert nieuwe stadsdelen aan rand Ringparken

Meer artikels