Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Citroëngebouw aan IJzerplein wordt dan toch museum

Gerelateerde onderwerpen :

 Citroëngebouw aan IJzerplein wordt dan toch museum

Brussels minister-president Rudi Vervoort en Groupe PSA, die eigenaar is van het Citroëngebouw aan het IJzerplein, kondigden op de vastgoedbeurs Mipim in Cannes aan dat ze tot een akkoord zijn gekomen over de aankoop van het emblematische gebouw op het IJzerplein door het Brusselse Gewest.

'Na de maandenlange besprekingen met de groep PSA die zijn gevolgd op mijn aankondiging dat het Gewest de hele site wenste over te nemen, kan ik bevestigen dat de keuze voor de vestiging van het nieuwe Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst valt op het Citroëngebouw aan het IJzerplein in Brussel', verklaart Rudi Vervoort.

Bij zijn aantreden als minister-president in mei 2013 kondigde Rudi Vervoort aan dat hij een Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst wilde in Brussel. Nadien zette de regering Vervoort II deze intentie in het regeerakkoord van juli 2014 kracht bij door te beslissen dit museum in de kanaalzone te vestigen.

'De inplanting van een museum van deze omvang zal een hefboomeffect hebben op dit gebied en zal ertoe bijdragen dat er nieuwe banden ontstaan over het Kanaal heen. Bovendien zorgt het museum ook voor een versterking van het Brusselse toeristische aanbod met een geraamd potentieel van ruim 500.000 bezoekers per jaar', hoopt Rudi Vervoort.

Tijdens de gesprekken met PSA raakte men het eens over de aankoop van de IJzersite om er niet enkel een museum grote cultuurvoorziening onder te brengen, maar ook een residentieel vastgoedproject.

'Dankzij deze enorme stap vooruit kan het gewest nu een programmeringsstudie starten voor de herstructurering van de IJzersite en de eerste initiatieven nemen voor de verwezenlijking van dit nieuwe museum', besluit Rudi Vervoort. ' LVDB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

De werken aan het parkeergebouw aan de Keerdoksite in Mechelen, vlakbij de N16, zijn zopas gestart. Het nieuwe parkeergebouw zal een belangrijke landmark vormen op één van de belangrijkste invalswegen van de stad. Naast de[…]

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Productief jaar voor shm Denderstreek

Productief jaar voor shm Denderstreek

Regie der Gebouwen heeft druk jaar achter de rug

Regie der Gebouwen heeft druk jaar achter de rug

Meer artikels