Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Citroëngebouw aan IJzerplein wordt dan toch museum

Gerelateerde onderwerpen :

 Citroëngebouw aan IJzerplein wordt dan toch museum

Brussels minister-president Rudi Vervoort en Groupe PSA, die eigenaar is van het Citroëngebouw aan het IJzerplein, kondigden op de vastgoedbeurs Mipim in Cannes aan dat ze tot een akkoord zijn gekomen over de aankoop van het emblematische gebouw op het IJzerplein door het Brusselse Gewest.

'Na de maandenlange besprekingen met de groep PSA die zijn gevolgd op mijn aankondiging dat het Gewest de hele site wenste over te nemen, kan ik bevestigen dat de keuze voor de vestiging van het nieuwe Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst valt op het Citroëngebouw aan het IJzerplein in Brussel', verklaart Rudi Vervoort.

Bij zijn aantreden als minister-president in mei 2013 kondigde Rudi Vervoort aan dat hij een Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst wilde in Brussel. Nadien zette de regering Vervoort II deze intentie in het regeerakkoord van juli 2014 kracht bij door te beslissen dit museum in de kanaalzone te vestigen.

'De inplanting van een museum van deze omvang zal een hefboomeffect hebben op dit gebied en zal ertoe bijdragen dat er nieuwe banden ontstaan over het Kanaal heen. Bovendien zorgt het museum ook voor een versterking van het Brusselse toeristische aanbod met een geraamd potentieel van ruim 500.000 bezoekers per jaar', hoopt Rudi Vervoort.

Tijdens de gesprekken met PSA raakte men het eens over de aankoop van de IJzersite om er niet enkel een museum grote cultuurvoorziening onder te brengen, maar ook een residentieel vastgoedproject.

'Dankzij deze enorme stap vooruit kan het gewest nu een programmeringsstudie starten voor de herstructurering van de IJzersite en de eerste initiatieven nemen voor de verwezenlijking van dit nieuwe museum', besluit Rudi Vervoort. ' LVDB

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

De teams van Valens (Eiffage) haalden het contract binnen voor de bouw van het psychiatrisch centrum voor het Saint-Luc ziekenhuis en Valisana in Sint-Lambrechts-Woluwe, op de campus van de UCLouvain. De werken starten deze maand. Het gaat om[…]

17/09/2021 | Projectenoverheidsopdracht
UGent wil twee studentenhomes bouwen

UGent wil twee studentenhomes bouwen

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Meer artikels