Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

CIB Vlaanderen reikt elfde Real Estate Awards uit

Gerelateerde onderwerpen :

,
CIB Vlaanderen reikt elfde Real Estate Awards uit

© Johan Stock - 2017

De Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) reikte vorige donderdag in Tour & Taxis voor de elfde keer de Real Estate Awards uit. Met deze prijzen wil de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector stimuleren en inspireren. Het Kempense vastgoedkantoor Hillewaere werd verkozen tot Vastgoedondernemer van het Jaar. Vastgoed Tine Dujardin uit Deerlijk mag zich een jaar lang de Vastgoedbelofte van het Jaar mag noemen. De prijs die CIB Vlaanderen elk jaar toekent aan een politicus of organisatie die zich inzet voor de sector, ging naar minister van Justitie Koen Geens voor zijn initiatieven ter verbetering en vereenvoudiging van de wet op de mede-eigendom.

Een onafhankelijke jury boog zich over de ingediende dossiers en duidde in elke categorie (Vastgoedondernemer en Vastgoedbelofte) drie finalisten aan. Een publiek van meer dan 400 vastgoedmakelaars besliste tijdens een live stemming tijdens de uitreikingsplechtigheid wie uiteindelijk met een prijs naar huis mocht.

In de categorie Vastgoedondernemer van het Jaar waren de drie finalisten: Wouter en Klara De Neve van Structura uit Wemmel en Grimbergen, Roel Druyts van Hillewaere Vastgoed uit Oud-Turnhout en Philippe Gillis van Vastgoed Gillis - Ugly.be uit Berchem. Hillewaere Vastgoed, een groep actief in de provincies Antwerpen en Limburg, kwam als winnaar uit de bus. “In vijftien jaar tijd is ons kantoor enorm gegroeid. Deze award is een bekroning voor het harde werk dat al onze medewerkers dagelijks leveren”, reageerde zaakvoerder Roel Druyts.

Ook aanstormend talent werd in de kijker gezet. Via live stemming kon de sector zo mee haar eigen Vastgoedbelofte van het Jaar kiezen. De drie genomineerden waren: Tine Dujardin van Vastgoed Tine Dujardin uit Deerlijk, Hannes Verdoodt van FERM-immo uit Ternat en Jan Vlieghe en Peter-Jan Matthijs van Albert Vastgoed uit Brugge. Uiteindelijk werd Tine Dujardin de winnaar. “Met mijn zachtere aanpak in een familiale sfeer streef ik er naar om elk verhaal in samenspraak met kopers, verkopers, huurders en verhuurders tot een mooi einde te brengen”, aldus de kersverse Vastgoedbelofte van het Jaar.

Studenten

Vastgoedstudenten met het beste eindwerk van de hogescholen en van Syntra werden eveneens bekroond. Anabel Van Durpe van Odisee Hogeschool Aalst mocht de prijs in ontvangst nemen voor haar eindwerk over de Vlaamse dakisolatienorm. Bij de Syntra-studenten kwam Bart Vandyck van Syntra AB, Campus Leuven als winnaar uit de bus met zijn eindwerk over assistentiewoningen.

De Pieter Pourbusprijs gaat jaarlijks naar een politicus of organisatie die zich op een positieve manier inzet voor de vastgoedsector in Vlaanderen. Het directiecomité van CIB Vlaanderen kende de prijs dit keer toe aan minister van Justitie Koen Geens voor zijn initiatieven ter verbetering en vereenvoudiging van de wet op de mede-eigendom.

“Dat de werkgroep erin geslaagd is, ondanks de vaak tegengestelde belangen van de vertegenwoordigers op vele punten tot een consensus te komen, is bijzonder fijn om vast te stellen”, reageerde Koen Geens. De minister kondigde ook aan dat de beleidsaanbevelingen intussen omgezet werden in een voorontwerp van wetswijziging. De bedoeling is de wet te laten stemmen vóór het einde van dit jaar.

De Georges De Wandeleerprijs gaat traditioneel naar een verdienstelijk CIB-lid. Dit jaar mocht Anjes Daems (ERA Anjes Daems uit Beringen) deze prijs in ontvangst nemen. Anjes Daems zet zich al jarenlang ten dienste van haar collega’s in als bestuurder van CIB Vlaanderen en als bestuurder van de provinciale afdeling CIB Limburg.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hoge prijzen in Brussel drijven inwoners naar Vlaanderen

Hoge prijzen in Brussel drijven inwoners naar Vlaanderen

De hoge prijzen en registratierechten in Brussel drijven steeds meer inwoners van de hoofdstad naar Vlaanderen. Vorig jaar verhuisden 24.000 Brusselaars naar de Vlaamse rand of elders in de Vlaamse regio. Dat is een recordaantal.  Volgens[…]

Sociaal netwerk voor vastgoedinvesteerders

Sociaal netwerk voor vastgoedinvesteerders

Eén op de vijf verkoopovereenkomsten digitaal ondertekend

Eén op de vijf verkoopovereenkomsten digitaal ondertekend

Eigenaars grote appartementsgebouwen krijgen hulp bij opmaak renovatiemasterplan

Eigenaars grote appartementsgebouwen krijgen hulp bij opmaak renovatiemasterplan

Meer artikels