Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Chauffeurs bij Van Moer Logistics kiezen voor Scania

Chauffeurs bij Van Moer Logistics kiezen voor Scania

De groep Van Moer Logistics heeft zopas 20 nieuwe trekkers van Scania gekocht. Die zijn bestemd voor Van Moer Transport en Mermans-Van Houdt. De keuze werd o.m. bepaald volgens de voorkeur van de chauffeurs.

Uitzonderlijk vervoer

De bestelling omvat verschillende modellen. De R450 4x2-trekkers van Scania zullen ingezet worden voor het nationale transport (verdeeld over Van Moer Transport en Mermans-Van Houdt). De extra lage R450 4x2-trekkers voor Van Moer Transport zijn uitgerust met een bulkcompressor en worden ingezet voor los- en laadplaatsen met een lage toegang en dus voor specifieke klanten. De R500 6x2-trekkers zijn dan weer bedoeld voor Mermans-Van Houdt en worden ingezet in de bouw en voor uitzonderlijk vervoer.

Inspraak

“De nieuwe Scania voertuigen werden gekocht bij Scania Drongen, maar worden onderhouden in eigen beheer”, verklaart Jo Van Moer, de oprichter, eigenaar en voorzitter van de directieraad van de groep Van Moer. “Voor het onderhoud hebben we de rekening gemaakt tussen uitbesteden of dat door onze eigen werkplaats laten doen en tot dusver kwam onze eigen service er nog steeds beter uit. Vooral omdat we sneller kunnen ingrijpen als er iets fout loopt en we reeds over alle faciliteiten beschikken. Bij elke aflevering van een nieuwe Scania trekker wordt wel door Scania Drongen een halve dag opleiding en uitleg voorzien”, stelt Van Moer.

De keuze voor Scania is deels een gevolg van de overname van Mermans-Van Houdt, waar Scania één van de favoriete merken was bij bepaalde chauffeurs, en een door Jo Van Moer zelf gevoerd onderzoek. “Wij hebben al onze chauffeurs gevraagd voor welk merk zij zouden kiezen mochten ze zelf de keuze hebben of krijgen”, verduidelijkt Jo Van Moer. De voorkeur ging daarbij uit naar Scania. De rondvraag werd overigens door Jo Van Moer in het leven geroepen om het belang en de motivatie van de chauffeurs extra te benadrukken.

Van Moer Logistics biedt werk aan 1.100 werknemers op 20 verschillende locaties en beschikt onder meer over 400.000 m² opslagruimte. Het filiaal Van Moer Transport heeft een vloot van 380 trucks en 800 opleggers. Die zijn samen goed voor 130.000 km en 120.000 ton per dag.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco Construction Machinery Europe en de Belgische verdeler De Bruycker-Kemp kondigen aan dat aan het Kobelco-assortiment de nieuwe SK210LC-11 en SK210NLC-11 (versie met smal onderstel) werden toegevoegd. Deze nieuwe generatie graafmachines[…]

12/06/2021 | Graafmachines
Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Meer artikels