Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

CGK Group investeert 5,5 miljoen € in uitbreiding bedrijfssite

Gerelateerde onderwerpen :

,
CGK Group investeert 5,5 miljoen € in uitbreiding bedrijfssite

De symbolische eerste spadesteek voor de uitbreiding werd gegeven door (vanaf l.) Kris Lemaire (projectleider Mahieu Construct), Julien Claerbout (projectleider / architect Architectenbureau Keunen), Tijl Charle, Geert Denutte, Hein Derieuw (allen CGK Group) en Jan Seynhaeve (burgemeester Wevelgem).

CGK Group uit Gullegem, gespecialiseerd in duurzame oplossingen voor corrosiegerelateerde problemen, breidt zijn bestaande infrastructuur uit met 6.000 m² tot een terrein van 1 ha. In een eerste fase wordt 5,5 miljoen € geïnvesteerd in de gloednieuwe site die begin 2023 in gebruik zal worden genomen. De uitbreiding van de capaciteit gaat gepaard met zestig extra arbeidsplaatsen.
Met een symbolische eerste spadesteek gaven de Wevelgemse burgemeester Jan Seynhaeve samen met de eigenaars Tijl Charle en Geert Denutte en de bouwpartners Architectenbureau Keunen en bouwonderneming Mahieu Construct zopas het officiële startschot van de werken.

De uitbreiding past in de toekomstvisie van het bedrijf om de partner bij uitstek te worden voor de opslag, de behandeling en het gebruik van chemicaliën en andere gevaarlijke vloeistoffen. De investering van 5,5 miljoen € omvat naast de uitbreiding van de terreinen met 6.000 m² tot 1 ha ook de bouw van een duurzame productiehal en magazijn met een nieuw kantorencomplex met 6.200 m² nuttige oppervlakte.

“Deze investering bewijst onze ambitie en vertrouwen in onze toekomst. We zijn actief in diverse industriële sectoren die nood hebben aan onze oplossingen. De recente crisis toonde aan dat we ondanks alles blijven groeien. Er is nog heel veel potentieel aangezien vele bedrijven onze mogelijkheden nog onvoldoende kennen. Bijgevolg wordt zowel qua omzet als qua personeelsbestand op korte termijn een aanzienlijke groei verwacht”, verklaart Tijl Charle, CEO van CGK Group.

“We hebben de piste van een volledige verhuis bekeken, maar het was al snel duidelijk dat uitbreiden in Gullegem de beste optie was. We hebben specifieke noden en deze kunnen we hier waarmaken. Daarnaast zijn onze medewerkers het hart van ons bedrijf en aangezien de meesten uit de nabije regio komen, leek een verhuis ons niet opportuun. Bovendien biedt een concentratie van alle activiteiten op één site uiteraard veel voordelen”, aldus Tijl Charle.

Burgemeester Jan Seynhaeve van Wevelgem juicht deze beslissing toe. “Als burgemeester waardeer en ondersteun ik het dynamisch ondernemerschap van CGK Group. Het bedrijf is zeker een voorbeeld van een sterke, groeiende onderneming met oog voor het werknemerschap. Het verheugt mij dan ook dat zij zich nog steviger verankeren in onze gemeente”, aldus Jan Seynhaeve.

De uitbreiding van de site laat een verdubbeling toe van de huidige productie- en opslagcapaciteit. “Met deze uitbreiding kunnen we écht het verschil maken op de markt. De liefst 23 m hoge productiehal stelt ons namelijk in staat om de grootste kunststoftanks en -constructies in de Benelux en Frankrijk te realiseren”, zegt Geert Denutte, sales en marketing manager van CGK Group.

De uitbreiding van de capaciteit gaat gepaard met een personeelsgroei waardoor ongeveer zestig extra mensen aan de slag kunnen in het bedrijf. Omdat het om techische profielen met een zeer specifieke kennis gaat, worden velen zelf opgeleid in het bedrijf. CGK zet dan ook in op een intensief persoonlijk opleidingstraject, waaronder de mobiele opleidingen in samenwerking met de VDAB. Deze leidt werkzoekenden op in functie van regionale knelpuntberoepen, met als voorbeeld de recente opleiding tot kunststoflasser.

CGK Group focust op duurzame oplossingen voor corrosiegerelateerde problemen. Kunststoffen zijn hierbij vaak het meest geschikte materiaal. Bij de opslag, de behandeling en het gebruik van chemicaliën en andere gevaarlijke vloeistoffen biedt CGK innovatieve en gecertificeerde totaaloplossingen. Het aanbod aan diensten omvat het engineeren, produceren, installeren en onderhouden van alle installaties en leidingen van chemische processen. Ook in de maritieme en infrastructuurwereld biedt CGK duurzame oplossingen waarbij corrosie een thema is met o.a. bruggen, steigers, kademuren, enz… in (met glasvezel versterkte) kunststof.

In 2004 versmolten Charle Industries, Gedeco en K-Construct tot CGK. Na een aantal cruciale overnames fuseerden CGK, Piping Solutions en Isoschol in 2016 tot CGK Group. Het team van 90 medewerkers realiseert onder leiding van Tijl Charle en Geert Denutte een omzet van 17 miljoen €, waarvan een kwart afkomstig is uit export.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vlaamse regering wil archeologie betaalbaar houden

Vlaamse regering wil archeologie betaalbaar houden

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele wil de kostprijs voor archeologisch onderzoek bij bouwwerken en verkavelingen verminderen. Er zijn momenteel reeds verschillende zaken in de Vlaamse regelgeving ingeschreven om de[…]

Definitief ontwerp Antwerpse Schuttershofstraat goedgekeurd

Definitief ontwerp Antwerpse Schuttershofstraat goedgekeurd

Bouw toegangscomplex De Ster in Sint-Niklaas start in 2023

Bouw toegangscomplex De Ster in Sint-Niklaas start in 2023

Nieuwbouwproject met 28 appartementen in Moerbeke

Nieuwbouwproject met 28 appartementen in Moerbeke

Meer artikels