Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

CFE bouwt gloednieuw kantoor voor zichzelf

Gerelateerde onderwerpen :

,
CFE bouwt gloednieuw kantoor voor zichzelf

De multidisciplinaire industriële groep CFE bouwt aan de Van Nieuwenhuyselaan in Oudergem een nieuw kantoorgebouw voor zichzelf. Ook de entiteiten BPI Real Estate, BPC Group en Wood Shapers nemen in de toekomst hun intrek in het gebouw dat de naam Wood Hub kreeg.
Het kantoorgebouw heeft een oppervlakte van 6.700 m². Het ontwerp werd uitgetekend door Archi2000. BPI Real Estate neemt de ontwikkeling voor zijn rekening, VMA is verantwoordelijk voor de speciale technieken en de smart building-software VManager. BPC Group en Wood Shapers leiden de bouwwerkzaamheden. De oplevering staat gepland voor het najaar van 2023.

Het nieuwe gebouw legt de nadruk op samenwerking, interactie en creativiteit. Het ontwerp laat dit duidelijk zien: van gemeenschappelijke ruimtes op de benedenverdieping tot co-working spaces, inclusief een lobby die grenst aan een prachtig buitenterras.
“We stellen alles in het werk om synergie en menselijke interacties te bevorderen. Onze prioriteit is het ontwikkelen van een ontmoetingsplek die de ervaring van medewerkers, de bedrijfscultuur en samenwerking combineert”, zegt Raymund Trost, toekomstig CEO van CFE.

Met Wood Hub gaat de groep voluit voor de Breeam Outstanding- en Well Platinum-certificaten. Daarbij wordt gestreefd naar duurzaamheid met behoud van het welzijn, de gezondheid en de veiligheid van de gebruikers. Dankzij smart building-systemen krijgen gebruikers een optimale ervaring.

“Zo mikken we op een werkomgeving die de samenwerking, het welzijn en de prestaties stimuleren van de teams van CFE, BPI Real Estate, Wood Shapers en BPC Group”, bevestigt Jacques Lefèvre, CEO van BPI Real Estate.

Wood Hub is als NZEB-gebouw (Nearly Zero Energy Building) een gebouw voor de toekomst. Het heeft een structuur van gemengd hout/beton en zal verwarmd en gekoeld worden door middel van geothermische energie en warmtepompen.

Dat gebeurt in combinatie met 120 kilowatt aan fotovoltaïsche panelen. Voor de werking ervan zijn geen fossiele brandstoffen nodig. Het nieuwe kantoor wordt gebouwd op 800 m van de huidige hoofdzetel en dicht bij het metrostation Demey.

Naast Wood Hub onderneemt de beursgenoteerde groep CFE tal van initiatieven om non-stop te innoveren. Ze sluiten perfect aan bij de missie van het beursgenoteerde bedrijf: een bewuste en verantwoordelijke hoofdrolspeler zijn in het bouwen van een gemeenschappelijke toekomst.

“We zijn ons bewust van de huidige uitdagingen en nemen we deze rol zeer ernstig. Innoverende projecten ontwikkelen, duurzame materialen gebruiken, ecologisch verantwoord ontwerpen, ... Wood Hub is een tastbaar bewijs van deze inzet”, besluit Raymund Trost.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Welke vloer past bij jou?

Publireportage

Welke vloer past bij jou?

De vloer bepaalt vaak een groot gedeelte van de sfeer in je huis en daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken. Er zijn veel verschillende soorten vloeren te krijgen en dat maakt de keuze niet makkelijker. In deze blog laten we je[…]

18/05/2022 |
Tips bij het kiezen van jouw nieuwe keuken

Publireportage

Tips bij het kiezen van jouw nieuwe keuken

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Publireportage

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Een werknemer beschadigt materieel. Wat nu?

Publireportage

Een werknemer beschadigt materieel. Wat nu?

Meer artikels