Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Certificaat voor raam- en deursystemen

Certificaat voor raam- en deursystemen

De gespecialiseerde certficatie-instelling voor de bouw voor producten en bouwsystemen BCCA (Belgian Construction Certification Association) beloont de raam- en deursystemen MB-70B en MB-86B van Aluprof met een ATG-certificaat. Die technische goedkeuring bevestigt dat het product of de componenten van een systeem in overeenstemming zijn met de gepubliceerde gegevens in de ATG-tekst. 

De systemen MB-70B en MB-86B zijn gebaseerd op de beproefde, uitgebreide basissystemen MB-70HI en MB-86SI. De geprofileerde thermische afstandhouders en isolatie-elementen in de aluminiumprofielen zorgen voor de gewenste isolatie van de constructie.

Een belangrijke eigenschap van de interne constructie van de ramen en deuren is de ventilatiespleet tussen het glaspakket en de isolatie-inzet, die zich aan de rand van de ruit langs de hele omtrek bevindt. De systemen van Aluprof kunnen gebruikt worden voor vullingen van uiteenlopende dikte, zodat producten ontstaan met bijzonder goede eigenschappen die zijn aangepast aan de concrete behoeften van een bepaald object.

Aluprof is ervan overtuigd dat de huidige ATG-certificaten klanten zullen helpen om de eigenschappen van beide systemen volledig naar waarde te schatten. Het Belgische instituut gaf Aluprof al eerder een certificaat voor het gevelsysteem met stijlen en dwarsbalken MB-SR50N. Aluprof beschikt tevens over een ATG-certificatie voor brandwerende deuren en raamgehelen voor een brandweerstand van zowel EI30 als EI60

Aluprof is een fabrikant van aluminiumsystemen voor de bouwsector en maakt deel uit van de groep Kety. Het assortiment omvat vensters, deuren, gevels, rolluiken, poortsystemen, brandbescherming en gecertificeerde oplossingen voor passiefhuizen. Onafhankelijkheid en marktflexibiliteit zijn mogelijk door de eigen profielenproductie, de lakkerij, de omvangrijke logistieke infrastructuur en het moderne machinepark. Aluprof is lid van de Federatie van Aluminium Constructeurs in België (FAC) en biedt werk aan een twintigtal mensen in zijn vestiging in Dendermonde.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dakrenovatie Museum Kunst & Geschiedenis in Jubelpark afgerond

Dakrenovatie Museum Kunst & Geschiedenis in Jubelpark afgerond

De Regie der Gebouwen zal eind juni de renovatie en restauratie afronden van de daken van het Museum Kunst & Geschiedenis in het Brusselse Jubelpark. Het ging om een totale dakoppervlakte van liefst 18.485 m². Begin dit jaar werd ook de[…]

Dakrestauratie Sint-Libertuskerk in Mechelen-Nekkerspoel

Dakrestauratie Sint-Libertuskerk in Mechelen-Nekkerspoel

Houten modulaire paviljoenen voor sociale huisvesting in Brussel

Houten modulaire paviljoenen voor sociale huisvesting in Brussel

Vorsselmans als eerste gevelbouwer op derde trede van de Veiligheidsladder

Vorsselmans als eerste gevelbouwer op derde trede van de Veiligheidsladder

Meer artikels