Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Certificaat installateurs hernieuwbare energie

Gerelateerde onderwerpen :

, ,

Leefmilieu Brussel moedigt bij het begin van het nieuwe schooljaar de installateurs van hernieuwbare energiesystemen die actief zijn in Brussel aan om hun certificaat te behalen. Dit ondanks het feit dat er in het Brusselse Gewest nog geen opleidingscentra zijn. Je kan in om het even welk gewest een opleiding volgen. Een certificaat geldt voor heel het land. Er zijn reeds bijna 1.000 gecertificeerde installateurs in België.

De certificatie is erkend in alle lidstaten van de Europese Unie en geharmoniseerd in heel België en wil de kwaliteit van de residentiële installaties van volgende technologieën verbeteren: fotovoltaïsche installaties; zonthermische installaties voor sanitair warm water; zonthermische installaties voor gecombineerde systemen; gecentraliseerde biomassa-installaties; warmtepompen en ondiepe geothermische systemen.

Hoewel het op dit ogenblik slechts om een vrijwillige certificering gaat, zijn er reeds heel wat soorten van overheidssteun aan gekoppeld: energiepremies voor thermische zonnecollectoren en warmtepompen in het Brusselse Gewest en Qualiwatt-premies (fotovoltaïsche zonnecollectoren) en Soltherm-premies (zonneboilers) in het Waalse Gewest.

De certificering heeft trouwens enkel voordelen: kwaliteitsgarantie voor klanten, commerciële meerwaarde, beheersing van de risico's van de behoefte aan onderhoud, belangrijk criterium voor de labeling van de installatiebedrijven (bv. het kwaliteitssysteem van Quest en Construction Quality). Je vindt alle informatie op www.rescert.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Tessenderlo krijgt vergunning voor gascentrale, Vilvoorde niet

Tessenderlo krijgt vergunning voor gascentrale, Vilvoorde niet

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir weigert de omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuwe gascentrale van Engie in Vilvoorde. Zij levert wel een omgevingsvergunning af aan TDS voor een gascentrale in Tessenderlo, dat wel enkele stevige[…]

21/09/2022 | ProjectenVlaamse Regering
Bouwsector dreigt in zwaar weer te belanden

Bouwsector dreigt in zwaar weer te belanden

Premieverlies dreigt door langere leveringstermijnen zonnepanelen

Premieverlies dreigt door langere leveringstermijnen zonnepanelen

Vanaf 01 januari 2023 wordt energiedelen volledig uitgerold voor bedrijven

Vanaf 01 januari 2023 wordt energiedelen volledig uitgerold voor bedrijven

Meer artikels