Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Certificaat installateurs hernieuwbare energie

Gerelateerde onderwerpen :

, ,

Leefmilieu Brussel moedigt bij het begin van het nieuwe schooljaar de installateurs van hernieuwbare energiesystemen die actief zijn in Brussel aan om hun certificaat te behalen. Dit ondanks het feit dat er in het Brusselse Gewest nog geen opleidingscentra zijn. Je kan in om het even welk gewest een opleiding volgen. Een certificaat geldt voor heel het land. Er zijn reeds bijna 1.000 gecertificeerde installateurs in België.

De certificatie is erkend in alle lidstaten van de Europese Unie en geharmoniseerd in heel België en wil de kwaliteit van de residentiële installaties van volgende technologieën verbeteren: fotovoltaïsche installaties; zonthermische installaties voor sanitair warm water; zonthermische installaties voor gecombineerde systemen; gecentraliseerde biomassa-installaties; warmtepompen en ondiepe geothermische systemen.

Hoewel het op dit ogenblik slechts om een vrijwillige certificering gaat, zijn er reeds heel wat soorten van overheidssteun aan gekoppeld: energiepremies voor thermische zonnecollectoren en warmtepompen in het Brusselse Gewest en Qualiwatt-premies (fotovoltaïsche zonnecollectoren) en Soltherm-premies (zonneboilers) in het Waalse Gewest.

De certificering heeft trouwens enkel voordelen: kwaliteitsgarantie voor klanten, commerciële meerwaarde, beheersing van de risico's van de behoefte aan onderhoud, belangrijk criterium voor de labeling van de installatiebedrijven (bv. het kwaliteitssysteem van Quest en Construction Quality). Je vindt alle informatie op www.rescert.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Deme Offshore plaatst 94 windturbines in Nederland

Deme Offshore plaatst 94 windturbines in Nederland

Deme Offshore en Siemens Gamesa hebben met succes de installatie voltooid van 94 windturbines op het offshore windmolenpark Borssele 1 en 2 van het Deense energiebedrijf Ørsted in Nederland. Het is de eerste keer dat de offshore[…]

07/09/2020 | EnergieMilieu
VoltH2 bouwt groenewaterstoffabriek in Vlissingen

VoltH2 bouwt groenewaterstoffabriek in Vlissingen

'Bijna elke woning in België moet tegen 2050 worden aangepakt'

'Bijna elke woning in België moet tegen 2050 worden aangepakt'

Hogeschool PXL investeert in energiebesparende maatregelen

Hogeschool PXL investeert in energiebesparende maatregelen

Meer artikels