Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Centrum Duurzaam Gebouwbeheer in de startblokken

Gerelateerde onderwerpen :

Centrum Duurzaam Bouwen vzw start in april met een nieuw initiatief: Centrum Duurzaam Gebouwbeheer (CDG). Via www.gebouwbeheerder.be wordt een online kennis- en netwerkplatform gecreëerd dat Belgische gebouwbeheerders inhoudelijk moet steunen. Centrum Duurzaam Gebouwbeheer zal ook gerichte en betaalbare opleidingen aanbieden en tools ontwikkelen. Het wordt daarin gesteund door een sterk Strategisch Comité dat de strategische en inhoudelijke lijnen mee uitzet. CDG heeft de ambitie om gebouwbeheerders technisch op een zo hoog mogelijk niveau te brengen door te werken aan betere methodes en systemen die toelaten om meerjarenplanningen en -budgetten te ontwikkelen.

'De kennis van Centrum Duurzaam Gebouwbeheer zal komen uit werkgroepen, studiedagen en onderzoeksprojecten. Ze wordt actief gedeeld met het netwerk. CDG zal werken rond thema's als uniforme conditiemeting, planmatig onderhoud van de gebouwschil en installaties, veiligheid, kwaliteitsborging, regelgeving, verzekeringen, professionele software, enz. De doelgroep bestaat uit alle gebouwbeheerders van ondernemingen, lokale en hogere overheden, de zorgsector en non-profit- en andere organisaties met een aanzienlijk patrimonium. Geïnteresseerde organisaties kunnen participant worden bij CDG en op die manier een aanzienlijke korting krijgen op opleidingen, naast verschillende andere voordelen', verklaart Bart van de Pol, coördinator van Centrum Duurzaam Gebouwbeheer.

Centrum Duurzaam Gebouwbeheer stelt zich voor tijdens twee lanceringsdagen op 28 en 30 april in respectievelijk Heusden-Zolder en Gent. Op beide namiddagen komen verschillende topprofessionals getuigen over hun visie op duurzaam gebouwbeheer. Aansluitend zijn er telkens diverse workshops, waarop actuele uitdagingen en knelpunten besproken worden. De toegang tot beide evenementen is gratis.

Je vindt alle concrete informatie over Centrum Duurzaam Gebouwbeheer op www.gebouwbeheerder.be. Centrum Duurzaam Gebouwbeheer is een afdeling van Centrum Duurzaam Bouwen vzw. - JL

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

De beursgenoteerde investeringsmaatschappij Gimv wil een groep van installatiebedrijven uitbouwen en werkt daarvoor samen met Lenaerts/LVR uit Houthalen-Helchteren en ABN Klimatisatie uit Munsterbilzen. De drie partners gaan op zoek naar[…]

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Meer artikels