Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Central Gardens in Anderlecht zet in op duurzaam investeren

Gerelateerde onderwerpen :

,
Central Gardens in Anderlecht zet in op duurzaam investeren

De vraag naar betaalbare sociale huisvesting in het Brusselse is groter dan ooit. Projectontwikkelaars ION en Alphastone bundelen daarom hun krachten voor de reconversie van de Anderlechtse site Orphée. Die krijgt de nieuwe naam Central Gardens, waarbij 134 residentiële appartementen zullen worden omgevormd tot evenveel sociale verhuurappartementen. Met Central Gardens krijgen beleggers de kans te investeren in vastgoed en tegelijk bij te dragen tot een kwaliteitsvolle woningmarkt voor iedereen.

“De structuur en de overeenkomsten die we afsloten met onze partners in dit project maakten van Central Gardens een vernieuwend vastgoedproduct. Er is al lange tijd een grote vraag naar gewaarborgde inkomsten van een vastgoed-investering op de lange termijn, een product dat is voorbehouden voor institutionele beleggers en verzekeringsmaatschappijen. Met Central Gardens hebben we van een traditioneel woonproject een betrouwbare, duurzame en maatschappelijk verantwoorde belegging gemaakt die toegankelijk is voor particuliere beleggers”, vertelt Maxime Xantippe, managing partner van Alph-astone Investments.

De ondergrondse parkeergarage van Central Gardens, met 105 parkeerplaatsen, wordt beheerd door BePark. Zowel de bewoners als de omwonenden zullen een parkeerplek kunnen huren. De samenwerking met BePark is interessant voor dit specifieke project.

“Omdat de bewoners van de appartementen geen directe parkeernood hebben, kunnen we de parking op de beste manier rentabiliseren door deze ter beschikking te stellen van anderen, zoals nabijgelegen bedrijven, buurtbewoners of eenmalige bezoekers”, legt Kristof Vanfleteren, managing partner van ION uit.

De 134 appartementen, met één tot vijf slaapkamers, worden verhuurd via het Sociaal Verhuurkantoor Logements pour Tous. De samenwerking met ION-Alphastone biedt een aantal belangrijke fiscale voordelen. Als erkend sociaal verhuurkantoor wordt Logement pour Tous ondersteund door het Brusselse Gewest, dat inspringt indien de huurder niet betaalt.

Dankzij het gegarandeerde rendement en de financiële garantie van het project kan een directe belegging in vastgoed ook worden gecombineerd met de mogelijkheid om te lenen en aantrekkelijke opbrengsten aan te bieden.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Besix vernieuwt kaaimuur langs Albertkanaal in Schoten

Besix vernieuwt kaaimuur langs Albertkanaal in Schoten

Bouwonderneming Besix wint het contract voor de vernieuwing van een 1,46 km lange kademuur langs de rechteroever van het Albertkanaal in Schoten. Het gaat om een project van de Vlaamse Waterweg ter waarde van 8,3 miljoen €. De werken[…]

15/01/2021 | ProjectenBesix
Art-deco-hotel in Nieuwpoort krijgt zijn allure en grandeur terug

Art-deco-hotel in Nieuwpoort krijgt zijn allure en grandeur terug

Nieuw park en woningen Hoekakker in Ekeren stapje dichter bij realisatie

Nieuw park en woningen Hoekakker in Ekeren stapje dichter bij realisatie

Nieuwe bestemming voor PMS-pand in Kortrijk

Nieuwe bestemming voor PMS-pand in Kortrijk

Meer artikels