Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Central Gardens in Anderlecht zet in op duurzaam investeren

Gerelateerde onderwerpen :

,
Central Gardens in Anderlecht zet in op duurzaam investeren

De vraag naar betaalbare sociale huisvesting in het Brusselse is groter dan ooit. Projectontwikkelaars ION en Alphastone bundelen daarom hun krachten voor de reconversie van de Anderlechtse site Orphée. Die krijgt de nieuwe naam Central Gardens, waarbij 134 residentiële appartementen zullen worden omgevormd tot evenveel sociale verhuurappartementen. Met Central Gardens krijgen beleggers de kans te investeren in vastgoed en tegelijk bij te dragen tot een kwaliteitsvolle woningmarkt voor iedereen.

“De structuur en de overeenkomsten die we afsloten met onze partners in dit project maakten van Central Gardens een vernieuwend vastgoedproduct. Er is al lange tijd een grote vraag naar gewaarborgde inkomsten van een vastgoed-investering op de lange termijn, een product dat is voorbehouden voor institutionele beleggers en verzekeringsmaatschappijen. Met Central Gardens hebben we van een traditioneel woonproject een betrouwbare, duurzame en maatschappelijk verantwoorde belegging gemaakt die toegankelijk is voor particuliere beleggers”, vertelt Maxime Xantippe, managing partner van Alph-astone Investments.

De ondergrondse parkeergarage van Central Gardens, met 105 parkeerplaatsen, wordt beheerd door BePark. Zowel de bewoners als de omwonenden zullen een parkeerplek kunnen huren. De samenwerking met BePark is interessant voor dit specifieke project.

“Omdat de bewoners van de appartementen geen directe parkeernood hebben, kunnen we de parking op de beste manier rentabiliseren door deze ter beschikking te stellen van anderen, zoals nabijgelegen bedrijven, buurtbewoners of eenmalige bezoekers”, legt Kristof Vanfleteren, managing partner van ION uit.

De 134 appartementen, met één tot vijf slaapkamers, worden verhuurd via het Sociaal Verhuurkantoor Logements pour Tous. De samenwerking met ION-Alphastone biedt een aantal belangrijke fiscale voordelen. Als erkend sociaal verhuurkantoor wordt Logement pour Tous ondersteund door het Brusselse Gewest, dat inspringt indien de huurder niet betaalt.

Dankzij het gegarandeerde rendement en de financiële garantie van het project kan een directe belegging in vastgoed ook worden gecombineerd met de mogelijkheid om te lenen en aantrekkelijke opbrengsten aan te bieden.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

De Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT) heeft het consortium  voor de bouw van het nieuwe VRT-huis geselecteerd. De opdracht wordt gegund aan het bouwteam bestaande uit Office Kersten Geers David Van Severen, Jaspers-Eyers[…]

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Molenpark wordt nieuwe groene woonbuurt in Eeklo

Molenpark wordt nieuwe groene woonbuurt in Eeklo

Portugese architect ontwerpt Scheutbospark tussen Anderlecht en Dilbeek

Portugese architect ontwerpt Scheutbospark tussen Anderlecht en Dilbeek

Meer artikels