Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

CCB Granulaten haalt CSC Gold-certificaat binnen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
CCB Granulaten haalt CSC Gold-certificaat binnen

CCB (Compagnie des Ciments Belges) heeft de Gold-certificering binnengehaald voor zijn granulaten. Deze erkenning bewijst dat de teams van CCB zich volop inzetten voor een duurzamere en toekomstgerichte bouwsector. De erkenning past bovendien helemaal in het ambitieuze routeplan voor duurzame ontwikkeling van de groep Cementir Holding tegen 2030.
De Concrete Sustainability Council (CSC) is een certificeringssysteem voor verantwoorde inkoop. Het is in het leven geroepen om bedrijven in de beton-, cement- en granulaatsector te helpen bij het inschatten in hoeverre ze verantwoord werken op ecologisch, sociaal en economisch vlak.
 
De CSC-certificering gebeurt op basis van auditproeven in vier grote categorieën: beheer, milieu, het maatschappelijke aspect van duurzaamheid en economie. Daarnaast zijn er de categorieën ethiek, juridische conformiteit en mensenrechten.

Certificering in stappen

Het certificeringsproces is bijzonder streng en er werken veel mensen aan mee. De teams van CCB, bijgestaan door de onafhankelijk auditor SGS Intron, gingen de uitdaging gezamenlijk aan.
 
“Bij CCB staat de teamgeest centraal. Dankzij die houding en de inzet van onze medewerkers hebben we deze erkenning kunnen verwerven”, aldus Fabrice Delaunoy, directeur Granulaten.
 
De certificaten voor cement en granulaat zijn uitstekend nieuws voor de klanten van CCB die beton produceren en zelf ook hun producten willen laten certificeren. De CSC-certificering garandeert namelijk dat een betonproducent voldoet aan een reeks criteria voor het verantwoorde beheer van zijn activiteit.
 
Afhankelijk van zijn certificeringsniveau kan de betonproducent bepaalde voordelen krijgen. Als hij dat wil, kan hij op de ervaring en certificeringen van CCB vertrouwen.
 
CCB (Compagnie des Ciments Belges) is al meer dan honderd jaar actief in het Doornikse bekken. De onderneming is gespecialiseerd in de ontginning van steengroeven voor de productie van cement, granulaten en beton.
 
CCB exploiteert een cementfabriek, drie steengroeves en veertien betoncentrales in België en Frankrijk. De onderneming beschikt over ultramoderne industriële voorzieningen, die het mogelijk maken om klanten te bedienen in de grote stedelijke centra in België, Frankrijk en Nederland.
 
Sinds 2016 maakt CCB deel uit van Cementir Holding Group, een familiebedrijf dat wereldleider is in de productie van wit cement.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vlaams Betonakkoord in de maak

Vlaams Betonakkoord in de maak

De bouwsector steunt een Vlaams Betonakkoord om circulair en groen beton een boost te geven. De bedoeling is in te zetten op het vergroenen en verduurzamen van beton als bouwmateriaal van de toekomst voor de meest uiteenlopende toepassingen.[…]

25/05/2022 | ActueelLeefmilieu Brussel
Bosch Beton full-service partner in de GWW

Publireportage

Bosch Beton full-service partner in de GWW

ZABO: Zagen en boren in beton: al 40 jaar!

Publireportage

ZABO: Zagen en boren in beton: al 40 jaar!

Megaproject voor familiebedrijf Jos Eerdekens Betonvloeren

Megaproject voor familiebedrijf Jos Eerdekens Betonvloeren

Meer artikels