Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

CCB-centrale Voorde beantwoordt aan eisen nieuwe Benor-certificatie wegenisbeton

Gerelateerde onderwerpen :

,
CCB-centrale Voorde beantwoordt aan eisen nieuwe Benor-certificatie wegenisbeton

© foto’s CCB-2019

De groep CCB (Compagnie des Ciments Belges) behaalde het Benor-certificaat voor een belangrijk aantal wegenisbetons die worden geproduceerd in de betoncentrale in Voorde (Ninove).

Het Benor-merk is een kwaliteitsmerk dat wordt toegekend aan een traditioneel bouwproduct of materiaal dat beantwoordt aan de eisen van de Belgische normering of technische specificaties. Met het behalen van dit certificaat behoort CCB Beton tot de tien gecertificeerde firma’s en wordt het tevens de eerste onderneming die deel uitmaakt van een cementgroep die dit certificaat behaald heeft. CCB beschikt vandaag over een compleet gamma van gecertificeerde producten voor zijn afdeling stortklaar beton in België.

Dit Benor-certificaat zorgt ervoor dat de betoncentrale van Voorde producten kan aanbieden die volledig beantwoorden aan de eisen in het Standaardbestek 250 en de PTV 850 voor wegenisbetons, een garantie kan geven op het vlak van technische karakteristieken gesteld aan wegenisbetons door proeven gerealiseerd in een extern labo, en geen proefname op de bouwwerf zelf meer moet uitvoeren. De klanten van CCB genieten dus van een bijkomende garantie voor en de zekerheid van een geslaagde uitvoering van hun bouwplaatsen.

Gamma C-Road van wegenisbetons gewijzigd in 2018

Om te kunnen beantwoorden aan de verwachtingen van de klanten en om hun keuze te vereenvoudigen heeft CCB haar betontypes ondergebracht in acht families, die op hun beurt overeenkomen met een specifiek werkdomein.De betons die geschikt zijn voor wegenistoepassing werden ondergebracht in één van de acht families, met name C-Road. In deze familie onderscheiden we negen specifieke producten:

• C-ROAD Border, een beton voor ter plaatse gestorte greppels;
• C-ROAD Drain, een drainerende funderingsbeton;
• C-ROAD Fast, een snelhardende wegenisbeton die vlug kan vrijgegeven worden voor het verkeer;
• C-ROAD Found, een funderingsbeton geschikt voor wegen;
• C-ROAD Mortar, een voegmortel voor kasseien;
• C-ROAD Soft, een tijdelijk funderingsproduct met beperkte drukweerstand;
• C-ROAD Stab, een gestabiliseerd zand met een gegarandeerde druksterkte;
• C-ROAD Tradi, een traditionele wegenisbeton;
• C-ROAD Micro, een wegenisbeton met fijne granulometrie.

CCB Beton en CCB

CCB Beton vertegenwoordigt een netwerk van 14 centrales, negen in België en vijf in Noord-Frankrijk, en een jaarlijkse productie van 1 miljoen m³ stortklaar beton.

De Compagnie des Ciments Belges (CCB) is al meer dan honderd jaar actief in de regio van Doornik en is gespecialiseerd in de ontginning van kalksteen voor de productie van cement, granulaten en beton. Met haar 14 betoncentrales beschikt CCB over een industrieel potentieel in 14 grote stedelijke gebieden. CCB maakt deel uit van de Cementir Holding, een Italiaanse groep die actief is in 16 landen en die kan beschouwd worden als wereldleider in wit cement.

CCB is gevestigd in Gaurain-Ramecroix nabij Doornik en is in zijn domein zonder twijfel één van de marktleiders in de Benelux en Noord-Frankrijk dankzij de hoge productiecapaciteit van haar cementfabriek (meer dan 2,3 miljoen ton op jaarbasis) en haar steengroeve, die aanzien wordt als één van de grootste van Europa.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Cementnijverheid wil circulaire en klimaatneutrale bouw tegen 2050

Cementnijverheid wil circulaire en klimaatneutrale bouw tegen 2050

Febelcem, de Federatie van de Belgische Cementnijverheid, kondigt haar ‘Cement & beton Roadmap 2050’ aan waarmee zij resoluut kiest voor een circulaire en klimaatneutrale bouw tegen 2050. In de Roadmap wordt beschreven hoe[…]

07/05/2021 | DuurzaamheidBouwmaterialen
Geert De Maeyer is nieuwe voorzitter FedBeton

Geert De Maeyer is nieuwe voorzitter FedBeton

RENIKA is een betonproducent met specialisatie in de recyclage van gronden, puin- en bouwmaterialen

Publireportage

RENIKA is een betonproducent met specialisatie in de recyclage van gronden, puin- en bouwmaterialen

Mulder Europe levert eerste elektrische stationaire betonmixers

Mulder Europe levert eerste elektrische stationaire betonmixers

Meer artikels